Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga Kućna pomoć nastavlja s povlačenjem EU novca za najpopularniji projekt – ZAŽELI


Udruga Kućna pomoć iz Lobora djeluje od 2007. godine, a pruža izvaninstitucionalne usluge mještanima i građanima treće životne dobi na području općina Novi Golubovec, Mihovljan, Mače, Lobor, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hraščina te grada Zlatara. Udruga do danas kontinuirano provodi programe Pomoć u kući i Dnevni boravak za starije osobe, a od 2018. godine provoditelj je i EU projekta „Zaželi - danas za sretnije i bolje sutra“.

U prve tri faze projekta Udruga je povukla preko 6 milijuna kuna sredstava, a sada je dobila zeleno svjetlo odnosno Odluku za nastavak projekta – za četvrtu fazu te je samim time osigurano dodatnih 891.000,00 eura. Zaposlit će se 18 zainteresiranih osoba koje će brinuti za stare i nemoćne korisnike te osobe s invaliditetom.

- Ovim putem sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo uskoro (po potpisivanju ugovora) krenuti sa objavom natječaja te zapošljavanjem za potrebe navedenog EU projekta u trajanju od 3 godine te brigom za 110 korisnika. Također, pozivamo i na razmišljanje za korištenje usluga pomoći u kući osobe s invaliditetom i osobe starije od 65 godina. Veselimo se skorom nastavku projekta kao i svi naši budući korisnici te zaposlenici - poručuju iz Udruge.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook