Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga Hrvatska žena Oroslavje svečano je proslavila 25 godina bogatog i raznovrsnog djelovanja

Uz ovu je obljetnicu proslavljen i Dan žena


Udruga Hrvatska žena Oroslavje u nedjelju je obilježila 25. obljetnicu djelovanja, svečanim programom u oroslavskom Domu kulture. Na samom početku, uzvanike su pjesmom počastile članice Ženskog zbora KUD – a Oroslavje te Ronald Žlabur recitacijom, a potom je predsjednica Udruge Danica Hursa podnijela izvješće o radu u proteklih 25 godina.

 – Udruga smo koja je kroz povijest odradila programe i projekte na gotovo svim područjima, od humanitarno – karitativnog, prosvjetno – kulturnog, pa čak i sportsko – rekreativnog. Ono što je najvrednije su nebrojeni sati koji su se poklonili volontirajući za dobro nas samih i cijele zajednice. Sve smo programe radile sa željom i uvjerenjem da će nam doći oni kojima je to najpotrebnije, da evociraju svoje uspomene, da se prisjete što i kako je bilo, a najdraže su nam je bilo odvesti nekamo na izlet i slično one žene koje inače nikada nigdje ne bi otišle same, jer to nisu mogle, nisu imale novaca ili vremena – rekla je Danica Hursa, koja je na čelu Udruge već 20 godina.

Trenutno je u udruzi aktivno 16 gospođa i 1 gospodin. Dosada su se organizirali brojni izleti i hodočašća, razna druženja i akcije uz Valentinovo, Dan žena, Majčin dan, Dan bolesnika, Martinje, fašnik i slično, kao i brojne kazališne predstave, nastupi estradnih umjetnika, recitali i razna kulturna događanja. Udruga se bavila i čuvanjem tradicije te je organizirala razne prikaze i izložbe starih zanata i poslova poput čehatve, lupitve i slično, a radilo se i na edukaciji, pa su održana razna predavanja na temu ženskog zdravlja. Osim u radu svoje udruge, članice su podupirale i rad drugih udruga u Oroslavju, a nezaobilazni su svake godine posjeti starijima i namoćnima povodom božićnih i uskršnjih blagdana.

Na samom kraju podugačkog izvješća koje govori o zaista bogatom i raznovrsnom radu ove oroslavske udruge, Hursa je pohvalila i suradnju s oroslavskom župom i župnikom te je zahvalila Gradu Oroslavju i medijima. Ovom je prigodom, uz ruže i licitarska srca, čestitan i Međunarodni dan žena svim ženama koje su prisustvovale događanju, a druženje je nastavljeno uz večeru, kolače i razgovor. Dugogodišnji rad Udruge i ovu obljetnicu pozdravila je prepuna dvorana uzvanika, a među njima i župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Emil Gredičak te župnik Vlado Bosnar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook