Prethodni članak
Sljedeći članak

UČENJE KROZ IGRU I ZABAVU: 18. Ljetna geološka škola okupila rekordan broj polaznika

Šezdesetak mališana uživa na edukativnim i kreativnim geološkim i paleontološkim radionicama, a škola traje do 25. kolovoza


Ljetna geološka škola u organizaciji Muzeja krapinskih neandertalaca, održana proteklog tjedna, okupila je rekordan broj polaznika. Šezdesetak mališana predškolske dobi, od kojih najmlađi ima 3,5 godine te osnovnoškolaca, kroz igru i zabavu na geološkim i paleontološkim radionicama upoznalo je svijet fosila, geološku povijest Zemlje i život krapinskog pračovjeka.

- Najviše je djece iz Krapine i okolice, pa iz Zaboka, Zagreba, čak je dvoje djece iz Zadra, koji su nam stigli već drugu godinu, i to nam je potvrda da dobro radimo i da se djeci ovdje sviđa. Dva sata svakog dana održavaju se edukativne i kreativne radionice, poput modeliranja u glini, crtanja dinosaura, kostimiranih predstava na Hušnjakovom, gdje se mališani kostimiraju u životinje iz tog pretpovijesnog razdoblja, obilasci muzejskog postava, a djeci je najzanimljiviji terenski rad. U stjenskim izdancima parka Forma prima i na jezeru Dolac djeca pomoću geoloških alata istražuju teren, pronalaze minerale i fosile i onda to nose u muzej te analiziraju u malom geološkom laboratoriju. U stijenama doista pronađu školjke i puževe iz nekadašnjeg Panonskog mora i uzbuđenju nema kraja – ispričao je dipl.ing.geol. Jurica Sabol, voditelj Muzeja.

Starija djeca dolaze sa zavidnim znanjem iz paleontologije i geologije. – Često nas iznenade koliko su informirani i pripremljeni, čak ponekad i ne znamo odgovore na sva pitanja koja nam postavljaju – kaže Sabol, a da je škola pun pogodak, dokaz je i činjenica da ove godine nisu mogli ni prihvatiti svu djecu koja su iskazala interes za školu te da se mnogi vjerno vraćaju svake godine, a bilo je polaznika iz Dubrovnika, Imotskog, Belog Manastira, Osijeka, Siska, čak i djevojčica iz Maroka i dvoje djece iz Italije. Svi polaznici posljednjeg dana škole dobit će diplome i suvenire kao uspomenu.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook