Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenik ŠUDIGO-a Kristofor Piljek, pobjednik natječaja "Moja Europa" kod županice

Danas je županica Sonja Borovčak primila učenika ŠUDIGO-a Kristofora Piljek, pobjednika natječaja "Moja Europa" u čijoj su pratnji bile mentorica Aleksandra Mašić Tumpa te ravnateljica škole Božica Šarić.


Danas je županica Sonja Borovčak primila učenika ŠUDIGO-a Kristofora Piljek, pobjednika natječaja "Moja Europa" u čijoj su pratnji bile mentorica Aleksandra Mašić Tumpa te ravnateljica škole Božica Šarić.

"Krapinsko-zagorska županija tradicionalno obilježava Europski tjedan pa smo stoga i raspisali ovaj likovni natječaj koji je još jednom potvrdio dobru suradnju između Županije i naših škola" tom prilikom istaknula je županica Borovčak te čestitala pobjedniku, ali i školi. Ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić zahvalila je na prijmu i suradnji i naglasila da su natječaji Krapinsko-zagorske županije uvijek rado prihvaćeni u njihovoj školi.

Prigodom obilježavanja Dana Europe koji je danas, 9. svibnja, Krapinsko-zagorska županija je raspisala nagradni likovni natječaj "Moja Europa" za učenike srednjih škola s područja županije gdje su učenici pozvani da likovno izraze svoju percepciju Europe kroz doživaljaj europske arhitekture, povijesti, ljudi, ali i  događaja.

Dakle, nakon provedenog natječaja na koji je pristiglo ukupno šest radova stručno Povjerenstvo jednoglasno je najboljim radom proglasilo upravo akvarel "Pridruženje" Kristofera Piljeka, učenika 3.d razreda Škole za umjetnost, dizaj, grafiku i odjeću Zabok koji je prema obrazloženju Povjerenstva između ostalog tehnički najbolji te daje poruku nade za budućnost, ali i poveznicu sa sv. Brigitom, zaštitnicom Europe.

Prema riječima autora Kristofora Piljek na ovom akvarelu velika žena simbolizira EU, a mala Hrvatsku koja bi se tek trebala pridružiti Europskoj uniji.

Na kraju spomenimo da je nagrada za ovog talentiranog učenika i njegovu mentoricu putovanje u Beč gdje će između ostalog posjetiti i Agenciju za temeljna ljudska prava Europske unije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook