Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici ŠUDIGO-a dobili novi sportski teren

Škola će uz ovo nogometno i rukometno igralište dobiti i košarkaški teren, a grad će izgraditi pristupnu cestu prema igralištu


U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok danas je otvoren novi sportski teren na kojem će učenici škole primjereno održavati satove tjelesne i zdravstvene kulture.

Božica Šarić, ravnateljica škole nije krila uzbuđenje što se dugogodišnja želja škole, konačno i ostvarila.

- Škola ima 400 učenika u 20 razrednih odjela te će učenici sada vježbati u primjerenim uvjetima, čemu se vesele svi, a posebno oni – rekla je ravnateljica.
Zahvaljujući sportskoj dvorani u Zaboku koja je otvorena u veljači, a u kojoj bi učenici trebalo uskoro izvoditi satove tjelesne i zdravstvene kulture, učenicama ŠUDIGO-a će se u kvalitetnim i izvrsnim uvjetima poboljšati kvaliteta tjelesne i zdravstvene kulture.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek je pri obraćanju najavio kako će uskoro biti i sanirana pristupna cesta prema igralištu koja je u gradskom vlasništvu, a župan Željko Kolar kako će se uskoro krenuti u realizaciju izgradnje košarkaškog igrališta uz ovo otvoreno nogometno i rukometno igralište. Župan je prvim nogometnim udarcem proglasio sportski teren otvorenim.

Učenici koji su i dosad bili vrijedni u svim aktivnostima, tako i u onima iz tjelesne zdravstvene kulture će lakše i bolje raditi svoj posao. Danas su izvedbom pjesme 'Kaj', afro-brazilskom vještinom capoeriom te nogometnom utakmicom upotpunili program otvorenja. Izgradnja sportskog igrališta stajala je 423.000 kuna, a financirala ju je Krapinsko-zagorska županija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook