Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici Osnovne škole Vinica na edukativnoj ekskurziji u Radoboju


U utorak 12. ožujka učenici Osnovne škole Vinica krenuli su na edukativnu ekskurziju u Radoboju, a otišli su puni dojmovi s željom da se u Radoboj vrate opet! Dan je započeo posjetom Centru za prirodu Zagorje, gdje su učenici naučili o bogatoj bioraznolikosti područja Radoboja i Krapinsko-zagorske županije, dobivši ujedno i dublje poštovanje prema okolišu, prirodi i svijetu oko sebe. Nakon ovog istraživanja, prošli su kroz Radobojski trnac, doživjevši ljepotu krajolika iz prve ruke.

U nastavku svoje obrazovne avanture učenici su uz stručno vodstvo kroz Muzej Radboa otkrivali fascinantnu povijest i baštinu Radoboja. Slijedio je potom obilazak Hiže vinove loze, gdje su stekli uvid u tradicionalne prakse proizvodnje vina, čuli više o bilikumu i narodima značajnima za vinsku kartu Europe.


Vrhunac dana bilo je praktično iskustvo pripreme zagorskih štrukli, omiljene regionalne delicije. Pod vodstvom vještih domaćica, učenici su sudjelovali u izradi domaćih zagorskih štrukli, i u tome se pokazali izrazito vješti. Ekskurzija se pokazala kao odlična prilika učenicima Osnovne škole Vinica da nauče nešto novo, istraže srodne običaje i kulturu te potaknu znatiželju za učenjem izvan učionice. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook