Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici kroz „Slikovnicu moga kraja“ predstavili znamenitosti svoga mjesta

U četvrtak u Kumrovcu održan međuškolski susret učenika u OŠ Josipa Broza


U okviru projekta „Slikovnica moga kraja“ u četvrtak se u Kumrovcu održalo zajedničko druženje škola uključenih u ovaj projekt. U slikovnici, koja je nastala kao plod zajedničke suradnje, kroz učeničke radovesu u kratkim crtama opisane bitne znamenitosti Kumrovca i Zagorskih Sela.

Voditeljica projekta, učiteljica Marina Sušecu projekt uključila jošnekoliko škola kako bi učenici upoznali okolna mjesta i njihove znamenitosti. Škole koje su uključene, redom se pojavljuju u slikovnici: OŠ Antuna Mihanovića pod vodstvom učiteljice Snježane Galović, OŠ Janka Leskovara - PŠ Benkovo pod vodstvom učitelja Vladimira Bešenskog, OŠ Janka Leskovara pod vodstvom učiteljice Ane Kramberger te OŠ Andrije PalmovićaRasinja - PŠ Veliki Poganac pod vodstvom učitelja Vedrana Savića, Marine Levak i Tanje Punek. Učenici i učitelji navedenih škola uložili su mnoga truda u izradu slikovnice svoga mjesta.

Odigrane su neke pomalo zaboravljene igre

Na početku druženja prisutne su pozdravile ravnateljica OŠ Josipa Broza Maja Preglej te učiteljica Marina Sušec. Učenici 3. razreda održali su kratku recitaciju i igrokaz kako bi pozdravili učenike i učitelje iz susjednih škola. Zajedno su se svi prisjetili „Slikovnice moga kraja“ i pogledali kratak videozapis.

–Potom smo u suradnji s Muzejom Staro selo Kumrovec odigrali neke pomalo zaboravljene igre – mlin koji se igrao sa zrnima kukuruza i graha, bacanje potkove te gađanje lukom i strijelom. Učenici su pogledali trenutnu postavu izložbi koja se nalazi u Muzeju. Nakon zanimljivih igara, uslijedila je šetnja do Zdenca radosti gdje je učenicima ukratko ispričana povijest njegova nastanka. Potom se šetnja nastavila do Titove rezidencije i do školskog igrališta. DND Kumrovec, DND Zagorska Sela i Udruga umirovljenika Kumrovec pobrinuli su se za ručak, a učenici svih škola poigrali su se na nogometnom i odbojkaškom igralištu– prenijela nam je svoje dojmove s ovog lijepog druženja voditeljica projekta Marina Sušec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook