Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zlataru i službeno raspuštena vlast

Za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskog vijeća i gradonačelnika imenovana je Đurđa Barić-Dakić, koja svoju dužnost, prema rješenju objavljenom u Narodnim novinama, počinje obnašati od ovoga tjedna.


U Narodnim novinama, broj 8/2015, od 23. siječnja 2015, objavljeno je rješenje Vlade RH o raspuštanju gradskog vijeća Grada Zlatara i razriješenju dužnosti gradonačelnika Stanka Majdaka i njegove zamjenice Jasenke Auguštan Pentek. Time je odluka Vlade RH, donijeta na sjednici prošlog četvrtka, postala i službeno važeća, odnosno prestali su važiti mandati članova gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenice, prenosi Radio Zlatar

Za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskog vijeća i gradonačelnika imenovana je Đurđa Barić-Dakić, koja svoju dužnost, prema rješenju objavljenom u Narodnim novinama, počinje obnašati od ovoga tjedna. Primopredaja ovlasti upravljanja gradom, između, sada već bivšeg, gradonačelnika i vladine povjerenice, održat će se sutra u 8 sati.

Vlada RH će raspisati prijevremene izbore, koji bi se, prema neslužbenim informacijama, mogli održati tek 29. ožujka.

Osim za troškove izbora, grad Zlatar mora u proračunu osigurati i sredstva za rad vladinog povjerenika, a pravo na plaću još dva mjeseca ili do zaposlenja ima i zamjenica gradonačelnika, koja je svoju dužnost profesionalizirala, dok gradonačelnik, razjrešenjem s dužnosti, pravo na volontersku naknadu više nema.

Osim u Zlataru, prijevremeni izbori održat će se u još 16 hrvatskih gradova i općina, u kojima su također radi nedonošenja proračuna, raspuštena gradska i općinska vijeća, a gradonačelnici i načelnici razriješeni dužnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook