Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zlatar Bistrici položen kamen temeljac za novi dom HGSS – a Stanice Krapina

Radi se o investiciji vrijednoj oko 1,5 milijuna kuna, a izgradit će se dvoetažni objekt s garažom, skladištem, vježbalištem, predavaonom, umjetnim stijenama i poligonom


Kako je u 5 godina djelovanja Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Krapina, sa sjedištem u Zlatar Bistrici, prerasla kapacitete prostorija, danas je za njihove članove bio iznimno značajan dan – u zlatarsbitričkoj Gospodarskoj zoni položen je kamen temeljac za gradnju njihovog novog doma.

Lopata i polaganja kamena simbolički su se prihvatili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, član Izvršnog odbora HGSS – a Dubravko Butala i pročelnik HGSS Stanica Krapina Darko Berljak, i tako je krenula gradnja objekta koji će uvelike olakšati rad službi. Kako je napomenuo Darko Berljak, pročelnik HGSS – a Stanice Krapina, radi se o investiciji od oko 1,5 milijuna kuna.

– To će biti dvoetažni objekt s garažom za 3 vozila te skladištem da možemo brzo reagirati, izabrati potrebnu opremu i otići na teren. Imat ćemo i vježbalište što je važno da bismo bili uvijek operativni  i spremni, kao i veliku predavaonu, dvije umjetne stijene, poligone. To ćemo ponuditi i svima ostalima, da dolaze na penjačke škole i razna predavanja – istaknuo je Berljak, zahvalivši Županiji i Općini na pomoći i podršci.  – Ovdje smo krenuli od nule, a danas brojimo 29 članova od kojih je  12 spašavatelja. Statistika je da godišnje imamo najmanje 6 akcija spašavanja, a znalo ih je biti i više od 10, stoga je potrebno da ovdje postoji Stanica. U zadnjih 5 godina od koliko postojimo tu spasili smo nekoliko života, a ljudski život nema cijenu. Obučeni smo za sve vrste spašavanja i traganja i u vanurbanom i urbanom prostoru – dodao je Berljak.

Općina Zlatar Bistrica prije 5 godina dala je HGSS – u u općinskoj zgradi prostor za ured i garažni prostor, a sada se otišlo korak dalje. - Prije 2 godine odlukom Općinskog vijeća na moj prijedlog donijeli smo odluku o davanju prava gradnje HGSS na ovom prostoru u gospodarskoj zoni za poslovno radni objekt koji će ne samo oplemeniti ovaj prostor na kojem se nalazi, nego dati utjecaj i značajan podstrek mladim ljudima iz kojih se regrutira HGSS. Nalazimo se na raskrsnici puteva, brza cesta i prometnice koje dolaze otvaraju brzi put službi u bilo koji dio ne samo županije nego i cijele Hrvatske, a Općina će koliko god će moći i dalje podupirati rad njihov, to su iznimni ljudi koji su spremni žrtvovati svoje vrijeme, život i zdravlje za dobrobit svih koji se nalaze u nevolji – istaknuo je načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook