Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zlatar Bistrici i Bedekovčini s radom započeo logopedski kabinet

Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je u utorak, 03. veljače 2015. godine otvorenju logopedskog kabineta u Zlatar Bistrici.


Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je u utorak, 03. veljače 2015. godine otvorenju logopedskog kabineta u Zlatar Bistrici.

Logopedski kabinet započeo je s radom paralelno i u Bedekovčini, a rezultat je suradnje Društva Naša djeca Zlatar i općina Bedekovčina i Zlatar Bistrica koje su prepoznale sve izraženiju potrebu djece predškolske i školske dobi za ovakvom uslugom i presudnu važnost rane intervencije kod djece te odlučile iz općinskih proračuna financirati zapošljavanje logopeda.

Voditeljica kabineta je Ivana Srebačić, magistra logopedije, a u svakoj od ove dvije općine radi po tri dana (dva plus jedan) u tjednu. Logopedski kabinet namijenjen je djeci s područja ovih dviju općina i za korisnike je potpuno besplatan. U Bedekovčini je kabinet smješten u dječjem vrtiću, a u Zlatar Bistrici u zgradi općine.

Na otvaranju logopedskog kabineta zamjenica Petek je istaknula:“Otvaranje logopedskog kabineta u zajednici je zaista jedan sjajan događaj i koristim ovu priliku kako bih se zahvalila na brzoj reakciji i kooperativnosti načelnicima ovih dviju općina te svim njihovim suradnicima kao i udrugama koje će potpomoći realizaciju logopedskog kabineta. Potrebe za logopedskom uslugom su uistinu velike što dokazuje i istraživanje koje je prije nekoliko godina provelo Hrvatsko logopedsko društvo, podružnica Krapinsko zagorske županije koje je pokazalo da između 15 do 20% djece u uzrastu od 5 do 8 godina ima potrebe za logopedskim tretmanom.

Vrijednost ovog projekta nije samo u tome što se djeci pružaju nužne logopedske usluge već i činjenica da je zaposlena jedna mlada, visokoobrazovana osoba iz Krapinsko-zagorske županije. Također, nadam se kako će ovaj primjer slijediti i druge jedinice lokalne samouprave koje još nemaju logopedski kabinet.“

Prisutnima su se obratili i načelnik općine Zlatar Bistrice Žarko Miholić te načelnik općine Bedekovčina Darko Ban koji su uvelike zaslužni za realizaciju ovog projekta.

Krapinsko-zagorska županija financirala je opremanje logopedskih kabineta s 20.000,00 kn

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook