Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju u prvom tjednu nove godine nagli porast oboljelih od gripe

U Krapinsko – zagorskoj županiji službeno je registrirano 140 oboljelih od gripe, u prvom tjednu 2019. novoprijavljena 101 osoba iz naše županije


Foto: Ilustracija

U Hrvatskoj je, zaključno sa 6. siječnja 2019. godine, službeno registrirano ukupno 3141 oboljelih od gripe, od čega je najviše prijava, njih 2016 stiglo u 1. tjednu 2019. godine.

Navedeno upućuje da se nalazimo u uzlaznoj fazi epidemije gripe te je za očekivati da će se plato epidemije u trajanju od nekoliko tjedana postići tijekom narednih tri do četiri tjedna, nakon čega će broj oboljelih postupno padati, izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo.  U Krapinsko – zagorskoj županiji službeno je registrirano 140 oboljelih od gripe, a u prvom tjednu 2019. registrirana  je 101 osoba iz naše županije oboljele od gripe.

Najveći broj prijava pristiglo je iz  Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Među pristiglim prijavama kliničke gripe, stopa incidencije je uobičajeno najveća u djece predškolske dobi, a najniža u osoba u dobi od 65 godina i više.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook