Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju se do sada samopopisalo 31% stanovništva, rok produžen do ponoći

Sutra na teren u KZŽ izlazi 226 popisivača i 27 kontrolora


U Krapini je danas održana konferencija za novinare vezano uz drugu fazu popisa stanovništva, koja je trebala krenuti danas. No, kako se jučer zbog preopterećenja sistem za zamopopisivanje srušio, Državni zavod za statistiku odlučio je produžiti rok za samopopisivanje još danas do ponoći.


- Pozivam sve sugrađanke i sugrađane koji se žele popisati da danas to iskoriste do 24 sata, jer drugog produženja roka neće biti i sutra ujutro će krenuti tzv. drugi dio ili druga faza popisa stanovništva odnosno terenski dio gdje će popisivači dolaziti ljudima na kućnu adresu i obaviti popis – rekao je župan Željko Kolar.
Do sada se na području Krapinsko – zagorske županije samopopisalo 38.523 osoba ili 10.700 kućanstava, što iznosi 31 % od zadnjeg evidentiranog stanja 2019. godine, koje je bio 124.407 satnovnika. - To je dobar odaziv ljudi i olakšat će popisivačima odvijanje druge faze popisa, s obzirom da je 30 posto stanovništva već popisano – rekao je Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Silvija Profeta Fabijančić izvijestila je da sutra na teren izlazi 226 popisivača i 27 kontrolora. - Svi imaju ili EU digitalne covid potvrde ili će biti redovno testirani za cijelo vrijeme trajanja popisa. Testiranje je organizirano na 15 punktova u organizaciji Krapinsko – zagorske županije u suradnji s Domom zdravlja KZŽ – rekla je pročelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook