Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju još dvije osobe zaražene koronavirusom

U Krapinsko – zagorskoj županiji na virus COVID – 19 pozitivne su još dvije osobe


U Krapinsko – zagorskoj županiji na virus COVID – 19 pozitivne su još dvije osobe, izvjestio je danas načelnik Stožera civillne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek. Tako je broj zaraženih u Zagorju porastao na tri osobe.

Jedna novozaražena osoba je iz Oroslavja, a jedna iz Budinščine, a obje rade u Zagrebu, gdje su se i zarazile. – Obje su osobe bile u samoizolaciji i pozitivne na virus postale su u samoizolaciji te nemaju veliki broj kontakata. Epidemiološka služba obrađuje kontakte i nadamo se da će uspjeti otkriti sve kontakte – kaže Ferek – Jambrek.

Župan Željko Kolar pozvao je sve da se pridržavaju uputa Stožera. - Previše smo se opustili, rukujemo se, ne držimo razmak, ne koristimo maske. Pohvaljujemo odluku da se maske moraju koristiti u javnom prijevozu, Još prošli tjedan smo napravili protokole što se tiče svih naših zdravstvenih ustanova. Posebnu pažnju treba posvetiti socijalnim ustanovama, domovima za starije i nemoćne, domovima koji vode brigu za djecu s posebnim potrebama, udomiteljskim obiteljima, jer vidjeli ste kakve se katastrofalne psoljedice mogu dogoditi ako koronavirus uđe u neku od takvih institucija. Mi smo spremni, pripremili smo dodatnu zaštitnu opremu za svaku od takvih institucija, u kontaktu smo s njima, no dugoročno bi država koja je vlasnik odnosno osnivač takvih ustanova morala osigurati svu zaštitnu opremu za svoje institucije jer ima direktni uvoz oprema po sigurno povoljnijoj cijeni nego što mi to možemo kupiti na tržištu. To je apel svima da se pridržavamo mjera kako ne bi koronavirus ponovno eksalirao i da se ne bi našli visoko na ljestivci zaraženih županija, što ne bi bilo dobro niti za naše gospodarstvo niti turizam, koji već je prošli tjedan bio na 54 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu i 48 posto dolazaka, što je prošli tjedan bio najbolji rezultat u Hrvatskoj – istaknuo je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook