Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorje stiže više od 3 milijuna kuna za sanaciju klizišta i nerazvrstanih cesta

Među 28 projekata ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna u Programu podrške brdsko – planinskim područjima za koje su u četvrtak potpisani ugovori, 10 je općina iz Krapinsko – zagorske županije


U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU u četvrtak 5. srpnja ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je zajedno s korisnicima ugovore za 28 projekata ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna, prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata. Cilj spomenutog programa je pomoć jedinicama lokalne samouprave pri otklanjanju šteta nastalih na infrastrukturnim građevinama uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja kao što su sanacija klizišta, odrona, šumskih puteva i sl.

Među ugovorima, 10 je projekata s područja Krapinsko - zagorske županije. Tako je Općina Radoboj dobila 600 tisuća kuna za sanaciju nerazvrstanih cesta i klizišta na svom području, Općina Jesenje dobila je 200 tisuća kuna za sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti na Cerje Jesenjsko, a 550 tisuća kuna ide Općini Lobor za sanaciju prometne infrastrukture na nerazvrstanoj cesti odnosno klizištu Štrekica – Behini te 100 tisuća kuna za sanaciju prometne infrastrukture na nerazvrstanoj cesti. Općina Budinščina dobila je 600 tisuća kuna za sanaciju usjeka od odrona- klizišta i modernizaciju nerazvrstane ceste Pljuščec – Macan brijeg, Općina Novi Golubovec dobiva 160 tisuća kuna za sanaciju nerazvrstanog puta Ž2127 – D35, a Općina Đurmanec 200 tisuća kuna za sanaciju klizišta Krušlini u naselju Prigorje, 400 tisuća kuna za sanaciju klizišta u naselju Goričanovec i 200 tisuća kuna za sanaciju klizišta Hlevnica.

- Ravnomjerni razvoj svih područja Republike Hrvatske jedan je od naših najvažnijih ciljeva, pa je tako tijekom 2017. i 2018. godine, Ministarstvo u regionalni razvoj uložilo ukupno 705 milijuna kuna što je 3 puta više nego tijekom četverogodišnjeg razdoblja od 2012.-2015. godine kada je ukupno uloženo svega 207 milijuna kuna - naglasila je ministrica Žalac.
 
Prilikom potpisivanja ugovora, ministrica Žalac najavila je prijedloge novog Zakona o brdsko-planinskim područjima te Zakona o potpomognutim područjima koji imaju za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala kako potpomognutih tako i brdsko-planinskih područja, pridonijeti njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju u skladu s njihovim posebnostima i načelima održivog razvoja.
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook