Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku održana konferencija povodom Međunarodnog dana volontera

Prezentirani su rezultati projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom


U srijedu, 28. studenog 2018. u Zaboku je održana konferencija “Volontirajmo”.

Konferencija je održana s ciljem promocije promocije volonterstva u ruralnom području te ujedno povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 05. prosinca.

Prezentirani su rezultati projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.

Uz konferenciju, u cilju poticanja građana i građanki na volonterski rad, održano je i otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti te je prikazan film o razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije, kojeg su u okviru projekta snimili učenici i učenice Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Nikolina Bertol iz Mreže udruga Zagor predstavila je rezultate projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“, Tajana Broz iz LAG-a Zagorje-Sutla govorila je o volonterstvu u ruralnom području LAG-a Zagorje-Sutla, a o tome kako je nastao dokumentarac o razvoju volonterstva, govorila je Valentina Petric Klaužer iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Društva naša djeca Zabok, koji je izveo Pjesmu o volontiranju. Događanju je nazočila i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook