Prethodni članak
Sljedeći članak

U Velikoj Britaniji održan posljednji „peer-review“

U britanskoj regiji Hampshire održan je posljednji „peer-review“ u okviru projekta “Promviranje zapošljavanja mladih (PYE)“. Predstavnici javnih institucija, mladi i lokalni dionici okupili su se kako bi raspravljali i analizirali trenutnu situaciju mladih na regionalnom tržištu rada.


U britanskoj regiji Hampshire  održan je posljednji „peer-review“ u okviru projekta “Promviranje zapošljavanja mladih (PYE)“. Predstavnici javnih institucija, mladi i lokalni dionici okupili su se kako bi raspravljali i analizirali trenutnu situaciju mladih na regionalnom tržištu rada.

Podsjećamo, riječ je o projektu sufinanciranom iz programa PROGRESS Europske unije kojem je nositelj Skupština europskih regija (AER), a partneri Krapinsko-zagorska županija, britanski Hampshire, zatim Vojvodina te portugalski Azori.

Kao rezultat petodnevnih događanja, stručnjaci će kreirati popis preporuka o tome kako poboljšati postojeće te stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja uvažavajući posebnosti i problematiku ove regije, nakon što su  isti postupak su već prošle ostale regije – partneri projekta.
 
Ove će aktivnosti  pomoći regijama da pripreme i provedu svoj prvi akcijski plan zapošljavanja mladih. Rezultati će biti predstavljeni široj javnosti na završnoj konferenciji PYE projekta koja će se održati 26. lipnja 2012. godine u  Bruxellesu, a kojem će prisustvovati članica Europskog parlamenta Danuta Hubner, ujedno i predsjednica Odbora za regionalni razvoj, zatim predsjednica AER-a Michele Sabban, kao i predstavnici svih regija uključenih u projekt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook