Prethodni članak
Sljedeći članak

U Termama Jezerčica održan Kuharski kup „Zlatna lipa“

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je u petak, 27. ožujka 2015. godine u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici Kuharskom kupu ''Zlatna lipa'' Hrvatskog kuharskog saveza.


Sedam timova iz cijele Hrvatske, od kojih se svaki sastojao od kuhara i njegovog pomoćnika, natjecao se u pripremanju hladne plate, toplog glavnog jela i deserta s temama svježeg sira, patke i meda.

Ukupni pobjednik natjecanja bio je tim u sastavu Marija Bošnjak i Ana – Maria Stanković iz Vukovarsko – srijemske županije, koji su osvojili prva mjesta u sve tri kategorije, a samim time i ukupnu pobjedu.
Nagradu im je uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da Krapinsko – zagorska županija u sklopu svoje strategija razvoja turizma puno pažnje pridaje promociji autohtone hrane te je dodao da je Krapinsko-zagorska županija prva u Hrvatskoj koja ima gastro aplikaciju. Župan Kolar čestitao je svim sudionicima na njihovom kulinarskom umijeću, uz nadu u ponovni susret na istoj manifestaciji sljedeće godine.

Pobjednicama natjecanja predsjednica udruge Stubička baština Marija Krušelj uručila je sadnicu Gupčeve lipe s certifikatom, uzgojenu u Hrvatskom šumarskom institutu.

Na natjecanju je boje Hrvatskog zagorja  branio tim u sastavu Ivanka Petriško i Lucija Mezdić iz Termi Jezerčica, koje su se iskazale u pripremanju glavnog jela i deserta te osvojile drugo mjesto u ukupnom poretku

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook