Prethodni članak
Sljedeći članak

U Svetištu Majke Božje Gorske održano Prvo hodočašće osoba s invaliditetom

Organizator Prvog hodočašća osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske je Župa Lobor, a suorganizatori Dom za odrasle osobe Loborgrad, Udruga Sveta Ana i Općina Lobor.

  • Udruga Sveta Ana Lobor

    Udruga Sveta Ana Lobor


U Svetištu Majke Božje Gorske danas je održano Prvo hodočašće osoba s invaliditetom, a svetu misu predvodio je župnik Dragutin Goričanec, predsjednik Udruge Job, udruge za osmišljavanje života osobama s invaliditetom, poznat po svom humanitarnom djelovanju, koji inače vozi autobus i osobe s posebnim potrebama na razna hodočašća. Velikom broju hodočasnika, osobama s invaliditetom ovo je bio prvi susret sa Svetištem Majke Božje Gorske, jer većina njih upravo zbog invalidnosti i otežanog pristupa Svetištu koji se nalazi na velikom loborskom brdu, nisu nikad bili.

Ravnateljica Loborgrada Darinka Sviben i vlč. Tomica Božiček

Kako nam je ispričao loborski župnik Tomica Božiček inicijativu da se održi hodočašće osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske pokrenula je ravnateljica Doma za odrasle osobe Loborgrad Darinka Sviben, a Župa Lobor tu je inicijativu podržala i omogućila vjernicima koji su u kolicima ili otežano hodaju da i oni vide drevno Svetište i potraže duhovnu obnovu. Župnika posebno raduje što sve više vjernika hodočasti kod Majke Božje Gorske, a osim domaćih vjernika iz cijelog Zagorja te sjevera Hrvatske, sve učestaliji hodočasnici su i oni iz juga Hrvatske, koji ostaju, kaže, zapanjeni i oduševljeni poviješću i ljepotom zagorskog kraja i našeg najstarijeg svetišta u sjevernoj Hrvatskoj. Ovo će se hodočašće nastojati proširiti na razinu cijele Hrvatske.

Organizator Prvog hodočašća osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske je Župa Lobor, a suorganizatori Dom za odrasle osobe Loborgrad, Udruga Sveta Ana KZŽ i Općina Lobor.  Ispred Općine Lobor načelnica Ljubica Jembrih istaknula je i daljnju pomoć i podršku kod organiziranja ovog hodočašća. – Općina Lobor itekako je ponosna na pružanje socijalnih i humanitarnih usluga osobama s invaliditetom i svim ljudima koji su u potrebi. Radit ćemo na tome još više jer je pomoć potrebna ne samo korisnicima već i široj obitelji  - rekla je načelnica. Hodočašću su se odazvale udruge koje brinu o osobama s invaliditetom i Domovi za odrasle osobe iz Bidružice, Mirkovca, Bjelovara i drugih krajeva Hrvatske. Hodočasnicima su se na kraju mise dijelili prekrasni suveniri s motivima Svetišta koje su izradile vrijedne ruke Svete Ane, udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom s područja cijele Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook