Prethodni članak
Sljedeći članak

U Radoboju u tijeku komunalni radovi u vrijednosti 420 tisuća kuna

Asfaltiranje platoa i pristupne ceste groblju dio je ovogodišnjeg asfaltiranja na području Radoboja


Na području Općine Radoboj u tijeku su brojni komunalni radovi. Na prostoru ispred mrtvačnice radi se nadstrešnica koja je bila planirana i Prostornim planom i projektom ukupnog uređenja Radoboja. – Drvo je laminirano, a pokrov će biti sličan kao na mrtvačnici. Prije su na krovištu mrtvačnice bile one sitne azbestne ploče, a sada je ono izolirano i stavljen je limeni pokrov, isti kakav će biti stavljen na nadstrešnicu. U samoj konstrukciji bit će ugrađena i adekvatna rasvjeta i razglas, za potrebe pogreba – pojašnjava zamjenik načelnika Općine Radoboj Stjepan Sirovec. Vrijednost investicije je 220 tisuća kuna s PDV – om, a da bi priča oko mrtvačnice bila zaokružena, obnovljene su i stepenice koje su se oštetile tijekom zime i presvučen je asfaltom plato i pristupna cesta.

Ovo asfaltiranje sastavni je dio ovogodišnjeg asfaltiranja na području općine Radoboj, u ukupnoj vrijednosti od 420 tisuća kuna. - Tu je uključeno 1800 metara nerazvrstanih cesta i jedno igralište, u blizini župne crkve, koje je trenutno u fazi pripreme za asfaltiranje koje će biti obavljeno ovih dana. Zatim će biti postavljene dječje sprave, golovi i igrala – navodi Sirovec. Asfaltirana je i jedna cesta, na granici između Radoboja i Jazvina, u dužini 600 m koja je bila direktno ugrožena klizištem koje je sanirano prošle godine u suradnji s Hrvatskim cestama. – Morali smo sanirati tu cestu jer se dosta uništila prilikom sanacije klizišta. Obnovljena je u dužini 560 metara, kao i još jedna dionica ceste od 230 metara – kaže Sirovec. Asfaltirano je i 960 metara ceste u blizini Vatrogasnog doma, koja je nastavak na obnovu lokalne ceste od strane ŽUC – a KZŽ, kako bi se zaokružila ta dionica, a asfaltiran je i prostor ispred samog Vatrogasnog doma.

- U tijeku je i asfaltiranje ceste u Orehovcu Radobojskom, u suradnji sa ŽUC - om, u dužini 1200 metara, kao i obnova 9 autobusnih kućica, na kojima je drveni dio dotrajao uslijed kiše, pa se mijenja i prebojava zaštitnim premazom – navodi Sirovec. Uz redovno održavanje prometnica, ovih dana zamijenit će se i cvjetni asortiman na javnim površinama i kod autobusnih kućica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook