Prethodni članak
Sljedeći članak

U pripremama brojni infrastrukturni projekti na području općine Hrašćina

Proširit će se i obnoviti javna rasvjeta te asfaltirati i urediti prometnice


U Općini Hrašćina puno je planova i priprema projekata. Kako navodi načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač, na Ministarstvo graditeljstva Općina će prijaviti projekt proširenja javne rasvjete u Gornjem Kraljevcu, Hrašćini, Habekovom Jarku i Gornjakima.

– Planiramo i izmjenu lampi novom LED rasvjetom u Kraljevcu i Gornjakima, Hrašćini Trgovišću i na dva mjesta u Domovcu. Time bismo potpuno lošu staru rasvjetu zamijenili novom, a sve zajedno koštalo bi oko 450 tisuća kuna – navodi načelnik Tukač. Od toga bi 50 posto troškova financirala Općina Hrašćina, a 50 posto Ministartsvo graditeljstva. Ušteda bi dugoročno bila velika, odnosno troškovi električne energije smanjili bi se tri puta, dodaje Tukač.

Na natječaj Ministarstva graditeljstva ići će i program asfaltiranja ceste Starinci – Trgovišće. – Da bi se cesta potpuno presvukla asfaltom, potrebno je oko 400 tisuća kuna, a ako ne prođemo na natječaju Ministarstva, pokušat ćemo sami dovršiti započeto – navodi načelnik. – Dosta je projekata već u izradi. Čeka se građevinska dozvola odnosno dovršetak projekta za cestu Rogini – Žugci u dužini 2 kilometra, što ćemo imati spremno za prijavu na EU fondove. Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna, a projektiramo i cestu odnosno šumski put Maretić – Vrbovo – Husinec u dužini oko 3,5 kilometara, što je vrijednost također oko 2,5 milijuna kuna, ako nam prođe na fondovima i ministarstvima. Nastavlja se i projektiranje ceste od Vinarije Vinski Vrh prema Gornjem Kraljvcu u dužini 2,5 kilometara, a već dvije trećine projektne dokumentacije je napravljeno, u vrijednosti 80 tisuća kuna. Cjelokupna je vrijednost projektne dokumentacije je 237 tisuća kuna. Cestu bismo također prijavili na EU fondove. Vrijednost radova bila bi oko 2 milijuna kuna i mi to samo kao Općina ne možemo financirati – govorio o planovima načelnik Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook