Prethodni članak
Sljedeći članak

U PREGRADI: Održana informativna radionica o održivom gospodarenju otpadom i radu reciklažnog dvorišta

Grad Pregrada krajem prošle godine na svom je području izgradio reciklažno dvorište, riječ je o projektu vrijednom 1,75 milijuna kuna, koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda s čak 85 posto, odnosno 1,48 milijuna kuna bespovratnih sredstava


U Gradskoj je vijećnici u Pregradi u četvrtak održana informativna radionica o održivom gospodarenju otpadom i radu reciklažnog dvorišta. Naime, Grad Pregrada krajem prošle godine na svom je području izgradio reciklažno dvorište. Riječ je o projektu vrijednom 1,75 milijuna kuna, koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda s čak 85 posto, odnosno 1,48 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Reciklažno dvorište smješteno je na adresi Vrhi Pregradski 23, njime će upravljati tvrtka Niskogradnja d.o.o., a s radom počinje 18. ožujka.

Na radionici su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za upravu Grada Čakovca Dragica Kemeter koja je pobliže predstavila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, predstavnik društva Niskogradnja d.o.o. Krunoslav Kučiš koji je prisutnima dao informacije o radnom vremenu i načinu rada reciklažnog dvorišta u pregradi te predstavnik Eko-flora plus Zdenko Komorčec, pružatelja javne usluge na području grada, dok je opće podatke o samom projektu izgradnje reciklažnog dvorišta predstavio pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub.

Uz zainteresirane građane, radionici su prisustvovali gradonačelnik Marko Vešligaj sa zamjenicom Gordanom Križanec Ružić, članice Gradskog vijeća Vesna Hohnjec i Jasna Vnuk te direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook