Prethodni članak
Sljedeći članak

U Prasvetište pješačilo gotovo tisuću vjernika

Proslavljena Svetkovina Majke Božje Bistričke


U Mariji Bistrici posebno je svečano 13. srpnja, kada se slavi  Svetkovina Majke Božje Bistričke, koja je ujedno i Dan Župe, Svetišta i Općine Marija Bistrica. Ususret samoj svetkovini MBB, u Svetištu je na rasporedu bila trodnevna priprava, a u četvrtak u predvečerje svetkovine održana je tradicionalna procesija sa gorućim svijećama od Crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje je prvu misu Svetkovine predslavio vlč. Duje Kurtović, župnik župe sv. Franje Ksaverskog, Švarča – Karlovac.

U procesiji su tradicionalno sudjelovale bistričke udruge, tj. apostoli, članovi Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'', Udruge kuburaša ''Marija Bistrica'', Lovačkog društva ''Fazan'', članice Udruge ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, te vatrogasci sva četiri društva Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe), te vatrogasci nekoliko društva iz grada Karlovca. Bila je to još jedna prekrasna procesija sa oko 900 sudionika.

U petak na samu Svetkovinu MBB središnju misu u Svetištu  predslavio je mons. dr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit. U sklopu proslave bio je planiran i koncert na bistričkoj kalvariji u nedjelju, koji bi, uz svjedočanstvo održala Tatjana Cameron (Matejaš) Tajči, ali je isti otkazan zbog finala svjetskog nogometnog prvenstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook