Prethodni članak
Sljedeći članak

U postupku je registracija DND-a, a povećana je naknada za novorođene

Trenutno je DND u fazi registracije, a kroz tu ćemo udrugu provoditi razne aktivnosti za naše najmlađe, razmjenjivati dječju robicu, pomagati i posjećivati socijalno ugrožene obitelji i sl. – rekla nam je načelnica Ksenija Krivec Jurak


U Zagorskim Selima nakon dugogodišnje vladavine načelnika Željka Kodrnje, na njegovo je mjesto stigla nezavisna kandidatkinja Ksenija Krivec Jurak. U svojim je prvim intervjuima isticala kako će se više posvetiti brizi o mladima i društvenom životu.

Povećanje naknada

Tako je u Zagorskim Selima nedavno osnovan zbor za djecu Sv. Katarina, a u vrijeme adventa organiziran je i božićni koncert. Reakcije ljudi su, priča Krivec Jurak, vrlo pozitivne. – Osim nekakvih društvenih događanja koje smo organizirali, odlučila sam povećati i naknade za novorođene. One su prije iznosile 500 kuna, a sada za prvo dijete iznose 1500 kuna, za drugo 2000 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 2500 kuna – istaknula je Krivec Jurak. Dodala je kako je povećano i sufinanciranje knjiga za osnovnoškolce. Ono sada iznosi 500 kuna po djetetu, a načelnica Zagorskih Sela ističe kako je u planu da ta subvencija ostane takva te da se i poveća ako bude mogućnosti.

Osnivanje DND - a

Još jedna novost na području Zagorskih Sela, a kada je u pitanju društveni život i briga o mladima, jest osnivanje Društva Naša djeca.

– Trenutno je DND u fazi registracije, a kroz tu ćemo udrugu provoditi razne aktivnosti za naše najmlađe, razmjenjivati dječju robicu, pomagati i posjećivati socijalno ugrožene obitelji i sl. – rekla nam je Ksenija Krivec Jurak. Ipak, dodaje, žalosti je što je natalitet na području općine u značajnom opadanju. Iz godine u godinu sve je veći broj umrlih, a sve manji broj rođenih. – Krajem prošle godine održala sam prijem novorođenih i imala sam samo troje djece. Dakle, to je samo za pola godine. I u prvoj polovici godini je bilo otprilike toliko djece. S time nikako ne možemo biti zadovoljni - napomenula je Ksenija Krivec Jurak, načelnica Zagorskih Sela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook