Prethodni članak
Sljedeći članak

U postupku je registracija DND-a, a povećana je naknada za novorođene

Trenutno je DND u fazi registracije, a kroz tu ćemo udrugu provoditi razne aktivnosti za naše najmlađe, razmjenjivati dječju robicu, pomagati i posjećivati socijalno ugrožene obitelji i sl. – rekla nam je načelnica Ksenija Krivec Jurak

U Zagorskim Selima nakon dugogodišnje vladavine načelnika Željka Kodrnje, na njegovo je mjesto stigla nezavisna kandidatkinja Ksenija Krivec Jurak. U svojim je prvim intervjuima isticala kako će se više posvetiti brizi o mladima i društvenom životu.

Povećanje naknada

Tako je u Zagorskim Selima nedavno osnovan zbor za djecu Sv. Katarina, a u vrijeme adventa organiziran je i božićni koncert. Reakcije ljudi su, priča Krivec Jurak, vrlo pozitivne. – Osim nekakvih društvenih događanja koje smo organizirali, odlučila sam povećati i naknade za novorođene. One su prije iznosile 500 kuna, a sada za prvo dijete iznose 1500 kuna, za drugo 2000 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 2500 kuna – istaknula je Krivec Jurak. Dodala je kako je povećano i sufinanciranje knjiga za osnovnoškolce. Ono sada iznosi 500 kuna po djetetu, a načelnica Zagorskih Sela ističe kako je u planu da ta subvencija ostane takva te da se i poveća ako bude mogućnosti.

Osnivanje DND - a

Još jedna novost na području Zagorskih Sela, a kada je u pitanju društveni život i briga o mladima, jest osnivanje Društva Naša djeca.

– Trenutno je DND u fazi registracije, a kroz tu ćemo udrugu provoditi razne aktivnosti za naše najmlađe, razmjenjivati dječju robicu, pomagati i posjećivati socijalno ugrožene obitelji i sl. – rekla nam je Ksenija Krivec Jurak. Ipak, dodaje, žalosti je što je natalitet na području općine u značajnom opadanju. Iz godine u godinu sve je veći broj umrlih, a sve manji broj rođenih. – Krajem prošle godine održala sam prijem novorođenih i imala sam samo troje djece. Dakle, to je samo za pola godine. I u prvoj polovici godini je bilo otprilike toliko djece. S time nikako ne možemo biti zadovoljni - napomenula je Ksenija Krivec Jurak, načelnica Zagorskih Sela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program