Prethodni članak
Sljedeći članak

U posljednjem ovogodišnjem ciklusu prikupljeno 527 doza krvi

Ivica Lovrenčić iz Svetog križa Začretja pridružio se klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada ukupno broji 44 člana


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 527 doza krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi. Akcijama je pristupilo 588 dobrovoljnih davatelja krvi, a 61 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. U Srednjoj školi Krapina prikupljene su 42 doze, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 408 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 77 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 22 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su Veronika Pavić, Petra Ljubić, Filip Krkalo, Tomislav Sajko, Nikolina Rumbak, Matija Cujzek, Karlo Belošević, Ivona Večerić, Kristina Petek, Antonio Sajko, Anamarija Cvrtila, Krunoslav Brezak, Ivica Švaljek, Tomislav Krklec, Filip Mikša, Denis Vincelj, Marina Medved, Marinela Katona Jurić, Lucija Rafaj, Vjekoslav Mužar, Marko Mužar i Vedran Leljak.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi društvo je imalo rekordera za 100 puta danu krv, a to je Ivica Lovrenčić iz Svetog križa Začretja, koji se je pridružilo klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada ukupno broji 44 člana. - U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovom posljednjem ciklusu darivanja krvi ove godine – poručuju iz GDCK Krapina. U 2017. godini ukupno je prikupljeno 2 518 doza, što iznosi 10,35% na sto stanovnika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook