Prethodni članak
Sljedeći članak

U Područnu školu Prišlin smjestio bi se dislocirani pogon dječjeg vrtića čime bi se riješila lista čekanja

Iako je Dječji vrtić 'Balončica' Hum na Sutli prije nekoliko godina dograđen, čime su povećani smještajni kapaciteti s 103 na 150 -ero djece, opet je petnaest mališana na 'čekanju'


Pri kraju su radovi na uređenju igrališta i okoliša Dječjeg vrtića 'Balončica' Hum na Sutli, čime će biti završen i zaokružen kompletan projekt uređenja humskog vrtića koji je uključivao i unutarnje uređenje. Ukupna investicija stajala je oko 1,5 milijuna kuna, od čega je 800.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostatak Općina Hum na Sutli – rekao je načelnik Zvonko Jutriša. Općina Hum na Sutli je ovaj projekt prijavila na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i na županijskoj razini dobila maksimalni iznos sredstava.

Unutarnje uređenje jedne trećine vrtića odnosilo se na obnovu garderobnog prostora, sanitarija, prostorija za boravak djece, intervencija u kuhinji i kotlovnici do nabave namještaja i opreme. No, unatoč sada kompletnoj obnovi vrtića,Općinu Hum na Sutli opet muče 'slatke brige'. Iako je vrtić prije nekoliko godina dograđen, čime su povećani smještajni kapaciteti s 103 na 150 -ero djece, nedostaje prostora. Opet je petnaest mališana na listi čekanja, a koji se neće moći upisati u dječji vrtić Balončica. Načelnik Zvonko Jutriša stoga u planu ima novu ideju, koja je već odaslana roditeljima, ali i Krapinsko – zagorskoj županiji.

U planu je uređenje prostorija za dvije vrtićke skupine u Područnoj školi u Prišlinu, kamo bi se smjestila djeca s liste čekanja. Načelnik Jutriša je o ovoj investiciji već razgovarao i s krapinsko – zagorskim županom Željko Kolarom. Županija bi trebala u potkrovlju urediti učionice za djecu, dok bi Općina Hum na Sutli cijelu donju etažu preuredila za dvije vrtićke skupine. Ta se škola nalazi u Gornjem Humu gdje gravitira puno djece tako da je to idealno mjesto za dislocirani pogon dječjeg vrtića, koji će se urediti, kaže načelnik, kao i matični vrtić i imat će istu kvalitetu i standard. U realizaciju bi se trebalo krenuti čim prije, a dislocirani pogon dječjeg vrtića s radom bi mogao krenuti najkasnije sljedeće pedagoške godine.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook