Prethodni članak
Sljedeći članak

U Perivoju Janka Draškovića niknut će spomenik svim poginulim Zagorcima

Raspisan je natječaj za izradu Idejnog urbanističko – arhitektonsko – krajobrazno – likovnog rješenja Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja KZŽ


U Krapini će na zajedničku inicijativu Udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade 'Gromovi' i Grada biti podignuto spomen obilježje za sve zagorske branitelje stradale u Domovinskom ratu. Ovih je dana Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade „Gromovi“, Podružnica Krapinsko - zagorske županije raspisala natječaj za izradu Idejnog urbanističko – arhitektonsko – krajobrazno – likovnog rješenja Spomen obilježja u Krapini smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije. Natječaj provodi i organizira Društvo arhitekata Varaždin (DAV).

- Natječaj je raspisan za idejno rješenje, a odabrali smo lokaciju u Perivoju Janka Draškovića. U Zagorju ima više spomenika za pale branitelje pojedince, a nama je želja da na jednom mjestu imamo spomenik u počast svim poginulim Zagorcima u Domovinskom ratu, ne za nekog posebno, već za sve poginule Zagorce – istaknuo je gradonačelnik Gregurović. Za izradu dokumentacije novci su već osigurani preko natječaja Ministarstva branitelja. – Kada će dokumentacija biti gotova, namjeravamo se za izgradnju spomen obilježja javljati na otvorene natječaje. Ako će sve ići po planu, spomen – obilježje moglo bi se napraviti već iduće godine – dodaje gradonačelnik.

Krajnja svrha i cilj je stvaranje uspomene i odavanja počasti palim braniteljima s područja Krapinsko – zagorske županije i stvaranje kvalitetnog javnog prostora kao nove točke okupljanja u Krapini. Odabrano rješenje će poslužiti kao stručna pologa za potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju te realizaciju spomen obilježja. Natječaj je započeo 18. rujna, a natječajni radovi moraju se predati do 2. studenog na adresi Udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade 'Gromovi', Podružnica Krapinsko – zagorske županije, Magistratska 29, Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook