Prethodni članak
Sljedeći članak

'U ovoj godini nastavit ćemo još bržim tempom, pripremili smo mnogo projekata'

Ostvareni brojni projekti usmjereni u razvoj grada Zlatara u protekloj godini


Početak nove godine dobra je prilika za osvrt na realizirane aktivnosti u proteklom razdoblju. A projekata usmjerenih u razvoj Zlatara prošle godine nije nedostajalo. Kako ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, oni su rezultat rada cijele gradske uprave, Gradskog vijeća te ustanova i udruga s područja Zlatara, uz pomoć Županije, Vlade i drugih institucija.

Među važnijim uspjesima, gradonačelnica izdvaja činjenicu da je po prvi puta Zlatar ocijenjen najvišom ocjenom za transparentnost proračuna, a dodaje i da je pokrenut postupak uvođenja E- sjednica u Gradskom vijeću, kao i odobrena sredstva za uvođenje javne WiFi mreže i izrađena projektna dokumentacija za izgradnju širokopojasnog internet. Pojačano je komunalno održavanje nerazvrstanih cesta, asfaltirane su prometnice iz EU sredstava i iz gradskog proračuna, sanirani su mostovi u Borkovcu, Ratkovcu i Ladislavcu, a započeto je i projektiranje mosta prema Bajzekima. – Izgrađene su četiri vodovodne mreže, potpisan ugovor o poboljšanju vodno – komunalne infrastrukture Aglomeracija Zlatar, promijenjeno je krovište na mrtvačnici na groblju u Zlataru, a mrtvačnica u Martinščini priključena je na sustav javne vodoopskrbe i odvodnje i na groblju je postavljen zdenac s tekućom vodom te saniran zdenac u Donjoj Batini – navodi gradonačelnica. Također, odobren je projekt izrade Strategije razvoja poljoprivrede, izrađen projekt rekonstrukcije i dogradnje sustava javne rasvjete, odobren projekt za provedbu informativno – izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom, započeto projektiranje reciklažnog dvorišta i odobren projekt za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpadom. Dobra je vijest da je izrađena projektna dokumentacija za sanaciju klizišta u Vinogradskoj ulici, a od izrađene projektne dokumentacije tu je i izgradnja fitness street workout parka, dokumentacija za izgradnju dječjeg igrališta u Belcu te za energetsku obnovu upravne zgrade. Nastavljeno je uređenje Parka hrvatske mladeži, u kojem će biti uređeno dječje igralište, za što su dobivena sredstva, a najveselija vijest je da je odobren projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića i jaslica Uzdanica.

Nova prometna regulacija

Prošla je godina Zlatarščanima donijela i novu prometnu regulaciju u centru Zlatara i označena parkirališna mjesta, a izrađen je i projekt uređenja parkirališta kod suda te započeto projektiranje parkirališta kod upravne zgrade. Nastavljeno je uređenje Sokolane, sufinancirana kupnja vatrogasnih vozila za DVD Zlatar i DVD Belec, a povećavana su sredstva i za rad udruga, novorođenu djecu, stipendije, sufinanciranje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, uvedena je škola plivanja za učenike trećih razreda te povećana visina i prihodovni cenzus za božićnice za umirovljenike. To su samo neke od važnijih aktivnosti i projekata u 2018. godini. – Naravno da nikad ne možemo biti potpuno zadovoljni, jer uvijek želimo više i bolje. No zadovoljni smo jer smo pripremili mnogo projekata i u ovoj godini nastavit ćemo još bržim tempom. Vjerujem da ćemo mnogo ostvariti, pogotovo stoga jer su već potpisani ugovori za brojne projekte – zaključila je gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook