Prethodni članak
Sljedeći članak

'U ovoj godini nastavit ćemo još bržim tempom, pripremili smo mnogo projekata'

Ostvareni brojni projekti usmjereni u razvoj grada Zlatara u protekloj godini


Početak nove godine dobra je prilika za osvrt na realizirane aktivnosti u proteklom razdoblju. A projekata usmjerenih u razvoj Zlatara prošle godine nije nedostajalo. Kako ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, oni su rezultat rada cijele gradske uprave, Gradskog vijeća te ustanova i udruga s područja Zlatara, uz pomoć Županije, Vlade i drugih institucija.

Među važnijim uspjesima, gradonačelnica izdvaja činjenicu da je po prvi puta Zlatar ocijenjen najvišom ocjenom za transparentnost proračuna, a dodaje i da je pokrenut postupak uvođenja E- sjednica u Gradskom vijeću, kao i odobrena sredstva za uvođenje javne WiFi mreže i izrađena projektna dokumentacija za izgradnju širokopojasnog internet. Pojačano je komunalno održavanje nerazvrstanih cesta, asfaltirane su prometnice iz EU sredstava i iz gradskog proračuna, sanirani su mostovi u Borkovcu, Ratkovcu i Ladislavcu, a započeto je i projektiranje mosta prema Bajzekima. – Izgrađene su četiri vodovodne mreže, potpisan ugovor o poboljšanju vodno – komunalne infrastrukture Aglomeracija Zlatar, promijenjeno je krovište na mrtvačnici na groblju u Zlataru, a mrtvačnica u Martinščini priključena je na sustav javne vodoopskrbe i odvodnje i na groblju je postavljen zdenac s tekućom vodom te saniran zdenac u Donjoj Batini – navodi gradonačelnica. Također, odobren je projekt izrade Strategije razvoja poljoprivrede, izrađen projekt rekonstrukcije i dogradnje sustava javne rasvjete, odobren projekt za provedbu informativno – izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom, započeto projektiranje reciklažnog dvorišta i odobren projekt za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpadom. Dobra je vijest da je izrađena projektna dokumentacija za sanaciju klizišta u Vinogradskoj ulici, a od izrađene projektne dokumentacije tu je i izgradnja fitness street workout parka, dokumentacija za izgradnju dječjeg igrališta u Belcu te za energetsku obnovu upravne zgrade. Nastavljeno je uređenje Parka hrvatske mladeži, u kojem će biti uređeno dječje igralište, za što su dobivena sredstva, a najveselija vijest je da je odobren projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića i jaslica Uzdanica.

Nova prometna regulacija

Prošla je godina Zlatarščanima donijela i novu prometnu regulaciju u centru Zlatara i označena parkirališna mjesta, a izrađen je i projekt uređenja parkirališta kod suda te započeto projektiranje parkirališta kod upravne zgrade. Nastavljeno je uređenje Sokolane, sufinancirana kupnja vatrogasnih vozila za DVD Zlatar i DVD Belec, a povećavana su sredstva i za rad udruga, novorođenu djecu, stipendije, sufinanciranje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, uvedena je škola plivanja za učenike trećih razreda te povećana visina i prihodovni cenzus za božićnice za umirovljenike. To su samo neke od važnijih aktivnosti i projekata u 2018. godini. – Naravno da nikad ne možemo biti potpuno zadovoljni, jer uvijek želimo više i bolje. No zadovoljni smo jer smo pripremili mnogo projekata i u ovoj godini nastavit ćemo još bržim tempom. Vjerujem da ćemo mnogo ostvariti, pogotovo stoga jer su već potpisani ugovori za brojne projekte – zaključila je gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Do 03:00 sata ujutro, zbog radova u tunelu Sveta tri kralja, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je dionica autoceste između čvorova Krapina i Trakošćan, u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1. Na pojedinim dionicama autocesta i ostal...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program