Prethodni članak
Sljedeći članak

U OB Zabok zamijenjene pokojnice

Da je u lijesu s imenom Ivanke Čukljek neka druga pokojnica shvatila je kćer Ivanke Čukljek kada je stigla u mrtvačnicu u Belec kamo je lijes dopremljen


Branka Pikutić, kćerka pokojne Ivanke Čukljek (80) ostala je u šoku kada je u mrtvačnici u Belcu ugledala u lijesu tuđu staricu, a ne svoju majku. – Ugledala sam  krivu ženu u mojem lijesu u maminoj obleki. Ja sam se srušila, zaledila. Jučer sam htela vidjeti mamu u bolnici, ali nisu mi je dali pogledati. Da su mi dali, možda se ovo ne bi dogodilo. Rekli su da je u plahti, zavezana... kaj ja znam. Danas otvorimo lijes, ženica stara... To nije moja mama! Kaj da smo pokopali  krivu ženu, pa tak mogu zamijeniti i bebe –  jecajući nam je ispričala Branka Pikutić.

Nakon par sati neizvjesnosti policija je otkrila da se u lijesu Ivanke Čukljek nalazi Kata Plukavec, a pokojna Kata stavljena je u lijes pokojne Ivanke.  Dakle, njezina majka u tuđem lijesu odvezena je u mrtvačnicu u Mihovljan.  Inzistirala je da se obje pokojnice dovezu ponovno u OB Zabok  i presvuku jer je gospođa Branka inzistirala da njezina pokojna mama bude obučena u odjeću koju joj je pripremila.  Na sebi nije imala ni zubiju. Obje pokojnice imaju danas sprovod u 16, odnosno 17 sati.

Obitelj pokojne Ivanke Čukljek je ogorčena na bolnicu i ravnatelja i zamjera mu što nije došao kod bolničke mrtvačnice gdje su više od tri sata čekali na kiši da se zamijene pokojnice. Sin pokojne Kate Plukavec nije htio komentirati ovaj nevjerojatan slučaj, samo je rekao da su se spremali ići u mrtvačnicu u Mihovljan moliti kad su im javili da u lijesu nije njihova majka. 

U OB Zabok pokrenuli su postupak utvrđivanja odgovornosti. A je li se dogodio propust u bolnici ili kod pogrebnika koji oblače pokojnike, utvrđit će se naknadno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook