Prethodni članak
Sljedeći članak

U naselju Šabac niče reprezentativno sportsko igralište s umjetnom travom

Mještani krapinskog Šapca dobit će malonogometno igralište dimenzija 30 puta 15 metara


Igralište kod Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini, gdje traju radovi na uređenju rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta te atletske staze, nije jedino na području grada Krapine koje se obnavlja i uređuje. Naime, u jednom od većih krapinskih naselja, mjestu Šabac, mještani već dugo imaju želju da se kod njih uredi jedno sportsko igralište. Želja im se počela i ostavarivati.

Želja mještana

- U naselju Šabac prije više od 10 godina uređeno je jedno dječje igralište. No, stanovnici su željeli i veće, sportsko igralište, a radovi na njegovoj izgradnji započeli su prošle godine. To će biti malonogometno igralište s umjetnom travom, a pokraj tog će igrališta biti jedan koš, površina odnosno teren i za 'hakl' – pojašnjava gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, ističući da će Šabac dobiti zaista reprezentativno igralište. – Takvih igrališta, s umjetnom travom, na području našeg grada nemamo. Umjetna trava stavit će se jer je igralište ipak do obiteljskih kuća, pa da se na neki način amortizira lupanje loptom – kaže Gregurović.

Konfiguracija terena

Radi se o malonogometnom igralištu, koje će biti nešto manjih dimenzija u odnosu na standardna, klasična igrališta. – S obzirom na konfiguraciju terena i veličinu prostora koji nam je bio na raspolaganju, dimenzije igrališta bit će 30 puta 15, umjesto 40 puta 20 metara, zbog neravnog terena i obiteljskih kuća nije moglo biti veće, no sigurno će poslužiti – ističe gradonačelnik. Projekt izgradnje malonogometnog igrališta u naselju Šabac 'težak' je 350 tisuća kuna s PDV – om, a najvećim dijelom troškove snosi sam Grad Krapina, dok je manji dio sredstava dobiven prošle godine od Ministarstva graditeljstva.

Višestruka korist

Uz malonogmetno igralište, uredit će se i okolni prostor. Dječje igralište obnovit će se novim dječjim spravama i igralima, a uredit će se i staze oko samog igrališta kao i prilaz. Korist ovog projekta je višestruka, jer je uređena i odvodnja u ovom naselju. – Imali smo problem s odvodnjom, jer je Šabac na brijegu, neravnom terenu. Sada je u sklopu radova na igralištu riješena i sama odvodnja – navodi gradonačelnik Gregurović. Ako vrijeme posluži, mještani će u malom nogometu i haklanju moći uživati već ovog proljeća, jer se završetak radova planira oko 1. travnja. Projekt uređenja dječjih i sporstkih igrališta dobro napreduje, pa je ove godine u proračunu osiguran novac i za izgradnju dječjih igrališta u Tkalcima i Žutnici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook