Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapini puštena u rad punionica za električna vozila

Grad Krapina dao je pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Zabok


Danas je u Krapini HEP pustio u redovni pogon sedamnaestu ELEN punionicu za električna vozila na parkiralištu kod Hušnjakovog, pored Muzeja krapinskih neandertalaca. Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP – a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Krapina dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Zabok (pogon Krapina). Vrijednost investicije iznosi 70 tisuća kuna.

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionica će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica. HEP je do sada u Hrvatskoj postavio 19 javnih ELEN punionica, rekao je Iica Skorić, voditelj projekta e-Mobilnosti HEP grupe, dodavši da u Krapini i okolici danas ima 10 – ak električnih vozila.

Otvorenju punionice prisustvovali su i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović te zamjenici gradonačelnika Drago Kozina i Branko Varjačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook