Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapini i Đurmancu prikupljeno 594 doza krvi

Rekorder za 100 puta danu krv je Antun Vučilovski iz Slatine Svedruške, koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji 49 članova


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 594 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 663 dobrovoljnih davatelja krvi, a 69 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljena je 501 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 93 doze krvi. Krv je prvi put dalo 9 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su Miljenko Golub, Predrag Osredečki, Mateja Bočkaj, Damir Gumbas, Ivan Valjavec, Anamarija Lonjak, Dominik Malarić, Samanta Malarić i Jurica Obadić.

U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi rekorder za 100 puta danu krv je Antun Vučilovski iz Slatine Svedruške, koji se je pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji 49 članova. - U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni odazivom. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim akcijama, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u travnju 2019. Godine – poručili su iz GDCK Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook