Prethodni članak
Sljedeći članak

U kolovozu stiže povrat poreza

Na području Krapinsko - zagorske županije zaprimljeno je ukupno 1.986 prijava poreza na dohodak iz redovnog postupka, dok je za ukupno 17.473 obveznika - građana generirana prijava u posebnom postupku koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti


Ovih dana na adrese građanima stižu privremena porezna rješenja o povratu poreza. Prema podacima koje smo dobili od Porezne uprave, na području Krapinsko - zagorske županije zaprimljeno je ukupno 1.986 prijava poreza na dohodak iz redovnog postupka, dok je za ukupno 17.473 obveznika - građana generirana prijava u posebnom postupku koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti.

U skladu sa zakonskim odredbama Porezna uprava obvezna je dostaviti privremena porezna rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2017. godinu poreznim obveznicima - građanima za koje je raspolagala podacima u vlastitim evidencijama najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za prethodnu godinu. Nakon proteka roka u kojem porezni obveznici mogu uložiti prigovor na dostavljeno privremeno rješenje započet će se s povratom više uplaćenog poreza i prireza porezu na dohodak, tijekom kolovoza 2018. godine.

Napomenimo, godišnju poreznu prijavu (sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak čl. 48.) obvezno podnosi porezni obveznik ako u poreznom razdoblju ostvari dohodak od samostalne djelatnosti, porezni obveznik - rezident za dohodak od nesamostalnog rada koji ostvari kao član posade broda u međunarodnoj plovidbi i obveznik ako Porezna uprava od njega zatraži da naknadno plati porez na dohodak. Ostali porezni obveznici obuhvaćeni su posebnim postupkom utvrđivanja ukupnog godišnjeg dohotka, godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook