Prethodni članak
Sljedeći članak

'U kiparskom studiju s Augustinčićem'

Učenici su bili prava atrakcija gostujućoj grupi američkih posjetitelja.

U Klanjcu u Galeriji Antuna Augustinčića i u novome Studiju GAA učenici završnih razreda Industrijskog dizajna iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok zajedno s profesorima Mirjanom Smolić , dr.art. i Nikolom Sinkovićem održali su prvi dio integrirane nastave stručnih predmeta Materijali i procesi oblikovanja i Projektiranje.

Vanučionička nastava dogovorena je s ravnateljicama institucija Nadicom Jagarčec ravnateljicom Muzeja Hrvatskog zagorja, i ravnateljicom škole Božicom Šarić, kao dobar primjer suradnje između zagorskih muzeja i stručne nastave iz područja vizualnih umjetnosti.

Učenici i mentori razgledali su prvo stalan postav Augustinčićevih djela u „staroj“ Galeriji i njenom eksterijeru, a zatim su se upoznali i s tehničkim, znanstvenim i umjetničkim inventarom suvremenog prostora Studija GAA kao umjetničkom kiparskom i multimedijalnom centru Hrvatskog zagorja. Moderan Studio GAA raspolaže izložbenim prostorom s atraktivnim postavom recentnih djela mladih diplomanata na ALU u Zagrebu, konferencijskom dvoranom, stolarskom i restauratorskom radionicom, foto studijem i knjižnicom. Tijekom boravka koristili vrhunski dizajniranu multimediju: interaktivne kioske koji su im naročito privlačili pozornost jer su prilagođeni različitim dobnim i obrazovnim skupinama, kao i skupinama s posebnim potrebama, s igrama, kvizovima i drugim zabavnim interaktivnim servisima (snimanje tematskih selfie fotografija, slanje virtualnih razglednica, slaganje puzzli…

Kroz autorske tekstove i fotografije, muzejsku dokumentaciju i posebno snimljene mini-dokumentarce nudile su im se informacije o Augustinčiću i klanječkoj Galeriji.

Nakon upoznavanja kiparskog opusa Antuna Augustinčića virtualno i uživo u kamenu, drvu, gipsu i bronci, učenici su odradili praktičnu nastavu modeliranja glave u glini na drvenom stalku prema kiparskom predlošku, ekspresivnom portretu I. Mujezinovića u prostoru Studija za kreativne radionice.

Učenici su bili prava atrakcija gostujućoj grupi američkih posjetitelja.

Nastavak rada je u petak 27. 10. 2017. kada će učenici u Studiju GAA analizirati filmske projekcije i nakon toga održati radionicu modeliranja torza prema predlošku Augustinčićevog torza, kako bi se upoznali s anatomijom ljudskog lika što je važno u primjeni na ergonomiju u Industrijskom dizajnu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na autocesti A3 Bregana-Lipovac duga je oko 2 km. Od danas do 27. listopada, od 07:00 do 20:00 sati, bit će zatvorena ŽC3250 Novska-Bročice u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program