Prethodni članak
Sljedeći članak

U kapeli sv. Fabijana i Sebastijana u Slanom Potoku održana sveta misa i blagoslov obnovljenog oltara

Crkva na današnji dan slavi dvojicu svetaca, mučenika iz prvih kršćanskih vremena, sv. Fabijana koji je i izabran za papu 236.g. i sv. Sebastijana


Jučer je povodom blagdana sv. Fabijana i Sebastijana, u kapeli u Slanom Potoku koja nosi njihovo ime, održana sveta misa i blagoslov obnovljenog oltara. Misu je predvodio upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković u zajedništvu s vlč. Dubravkom Škrlin Hrenom. Svojim izvedbama misu je upotpunio Crkveni zbor pod vodstvom Ivice Kontenta.

Nakon mise, vlč. Nikola Jurković i vlč. Dubravko Škrlin Hren blagoslovili su obnovljeni oltar u kapeli te se zahvalili svima koji su pomogli oko obnove oltara, između ostalog i Općini Gornja Stubica. Poslije blagoslova održano je prigodno druženje i domjenak u prostoru oko kapele kojeg su pripremili mještani Slanog Potoka.

Na događaju su bili nazočni i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, općinski vijećnici Vladimir Hren i Marija Labaš, predsjednica Savjeta mladih Ana Ptić, članovi Vijeća Mjesnog odbora Slani Potok - Brezje te mještani Slanog Potoka i okolnih naselja. Crkva na današnji dan slavi dvojicu svetaca, mučenika iz prvih kršćanskih vremena, sv. Fabijana koji je i izabran za papu 236.g. i sv. Sebastijana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook