Prethodni članak
Sljedeći članak

U evidenciji nezaposlenih 3.308 osoba; najviše osoba zaposlilo se u prerađivačkoj industriji i obrazovanju

Najtraženija zanimanja u rujnu 2017. g. bila su konobari, odgojitelji predškolske djece, prodavači, radnici na proizvodnoj liniji, kuhari, šivači, ekonomisti i medicinske sestre

Krajem rujna 2017. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 3.308 osoba. U usporedbi sa kolovozom 2017. broj nezaposlenih smanjio se za 5,9% ili 209 osoba, a u odnosu na rujan 2016. godine broj nezaposlenih manji je za 30,0% ili 1.419 osoba. Ukupno je u rujnu 2017. iz evidencije nezaposlenih izašlo 665 osoba (12,0% manje nego u rujnu 2016. godine). Od toga je zaposleno 466 osoba, i to: 424 osobe (91,0%) na temelju zasnivanja radnog odnosa i 42 osobe (9,0%) na temelju drugih poslovnih aktivnosti (zapošljavanje prema posebnim propisima, registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu, itd.). Najviše  osoba zaposlilo se u prerađivačkoj industriji i obrazovanju.

Istodobno je u rujnu 199 osoba izašlo iz evidencije nezaposlenih zbog ostalih razloga sukladno Zakonu, npr. nepridržavanja zakonskih odredbi, umirovljenja, uključenja u redovito školovanje i dr. U evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 456 nezaposlenih osoba (17,2% manje nego u rujnu 2016. godine), i to: 223 osobe izravno iz radnog odnosa (48,9%), 10 osoba iz drugih posl. aktivnosti (2,2%), 128 osoba iz redovitoga školovanja (28,1%) te 95 osoba iz neaktivnosti (20,8%). S obzirom na djelatnost prethodnog zaposlenja, izravno iz radnog odnosa najviše je osoba došlo iz prerađivačke industrije te pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane .

Poslodavci su prijavili 499 potreba za radnicima što je za 13,2% manje nego u prethodnom mjesecu te za 8,8% manje u odnosu na isti mjesec 2016. godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji i obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti. Najtraženija zanimanja u rujnu 2017. g. bila su konobari, odgojitelji predškolske djece, prodavači,  radnici na proizvodnoj liniji, kuhari,  šivači, ekonomisti i medicinske sestre… Traženi su i bravari, automehaničari i vozači teretnih vozila. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje. Na autocesti A3 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program