Prethodni članak
Sljedeći članak

U centru Jazvina bit će sagrađen novi vatrogasni dom s tornjem za vježbanje

Ukupna vrijednost investicije s građevinskim i općim troškovima iznosi 3.396.991, 25 kuna


Dobrovoljno vatrogasno društvo Jazvine jedno je od tri vatrogasna društva koje djeluju na području općine Radoboj te aktivno i kontinuirano djeluje od 1955. godine. S obzirom da DVD Jazvine trenutno koristi prostorije u najmu, odnosno ne raspolaže adekvatnim vlastitim prostorom nužnim za obavljanje registrirane djelatnosti pristupilo se, uz pomoć Općine Radoboj, izradi projektne dokumentacije s ciljem izgradnje vlastitih prostora.

Temeljem izrađene projektne dokumentacije u ljeto 2018. godine otvorila se mogućnost prijave projekta izgradnje vatrogasnog doma na Podmjeru 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ovih dana stigli su rezultati natječaj od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je potvrđeno da je projekat izgradnje Vatrogasnog doma DVD Jazvine prošao na natječaju. Ukupna vrijednost investicije s građevinskim i općim troškovima iznosi 3.396.991, 25 kn, dok iznos potpore od strane Agencije iznosi 3.043.301,69 kuna.

Sam vatrogasni dom bit će smješten u centru Jazvina, u neposrednoj blizini osnovne škole. Građevina je dvostrešni višeetažni objekt, s izgrađenim vatrogasnim tornjem za vježbanje. Budući vatrogasni dom u prizemlju će sadržavati prostoriju za smještaj vatrogasnih vozila odnosno garažu s pratećim prostorima, tu je kancelarija koja ujedno služi i kao manji prostor za okupljanje te sanitarne prostorije s garderobom. Kat je uređen kao društveni dio s velikom društvenom prostorijom kapaciteta 100 sjedećih mjesta, za sastanke i razna druga okupljanja, i s mogućnošću projekcija, a sadrži još i prateće prostore, kuhinju i sanitarije. - Nema sumnje da će novi vatrogasni dom DVD-a Jazvine, potaknuti mladu i vrijednu ekipu DVD-a na daljnji vrijedan i požrtvovan rad te biti mjesto okupljanja i druženja svih stanovnika Jazvina, pa i šire, jer vatrogasna društva oduvijek zbližavaju i povezuju stanovništvo, ne samo na području zaštite od požara već i na kulturnim i drugim područjima važnima za razvoj lokalne sredine, a odgovarajuća infrastruktura i oprema jedan su od ključnih temelja za rad društva i jačanje njihove uloge u društvenom i socijalnom razvoju općine – kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook