Prethodni članak
Sljedeći članak

U Brestovcu Orehovičkom predstavljena četiri projekta

Jučer je u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom svečano obilježen UNESCO-v Svjetski dan znanosti za mir i održivi razvoj


Tom prigodom predstavljena su 4 projekta koje brestovečka škola provodi u suradnji sa svojim partnerima, a kojima je zajednički nazivnik – osnaživanje djece za odgovoran i održivi razvoj sela korištenjem suvremenih resursa.

Riječ je o projektima „Pačja škola – patke u dvorišta vratimo, a „flakserice“ i otrove izbacimo!“, koji škola provodi  u suradnji sa Zakladom Adris, zatim „3E škola pod oblacima“, u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom (HEP); „Internet of Things“, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost Mladih (IRIM) te „Poduzetničkom gnijezdu 2.0“ u suradnji s  Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL)

– ObilježavanjemSvjetskog dana znanosti za mir i održivi razvoj želimo staviti uskličnik na inicijative koje se provode u ovoj školi projektnog tipa. Ovo je točka na i četiri projekta koje provodimo u svijetlu inicijativa da 2017. godina bude godina poduzetništva. Mi se želimo pridružiti u našoj školi kao svjetionik tih inicijativa, tako da djeca zapravo budu nositelji promjene mentaliteta u lokalnoj zajednici – rekao je ravnatelj škole Zdenko Kobeščak.

Svečanosti su prisustvovali zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL) Efka Heder te predstavnici brojnih partnera s kojima brestovečka škola surađuje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook