Prethodni članak
Sljedeći članak

U brdovitijim dijelovima Mača otvaraju se klizišta i propadaju ceste

Radovi u mjesnim odborima ove su godine krenuli odmah s početkom 2020. godine


I početak 2020. godine iznimno je radni na području općine Mače. Kako kaže načelnica Mladenka Mikulec, 2019. godina bila je izuzetno kišna, zbog čega su se u pojedinim mjesnim odborima pojavili određeni problemi koje je bilo potrebno riješiti.

- Zatrpavali su se kanali, začepljivali propusti, pojavljivali nanosi zemlje na prometnicama. Puno truda i sredstava ulagano je na nastale probleme – istaknula je načelnica Mikulec. Iako je početak 2020. bez značajnih oborina, posljedice su i dalje prisutne pogotovo u brdovitijim dijelovima općine.

- Na više mjesta teren klizi. Na nekoliko privatnih parcela, a na nekim lokacijama su ugrožene i prometnice. Srećom, prometnice su brzom intervencijom i dalje prohodne. Upravo iz tog razloga su radovi u mjesnim odborima krenuli nešto ranije ove godine, tako da je siječanj vrlo aktivan. Najviše problema pojavilo se u Velikom Komoru u naselju Petanjki gdje je proklizala ploha prometnice u dužini 15 metara, privremeno je nasuta kamenim materijalom, a daljnje aktivnosti biti će moguće kada se teren umiri. Vjerojatno će biti potreban i ozbiljniji zahvat, a projektna dokumentacija već je naručena – pojasnila je načelnica Mikulec. U Velikom Komoru u naselju Čehulići, na dvije lokacije došlo je do ozbiljnijeg odrona na prometnicu, u dva navrata zemlja je otklonjena te je prometnica sigurna za prometovanje. Za navedeno naselja izrađena je projektna dokumentacija i čeka se otvaranje raspoloživih natječaja putem kojih bi osigurali sufinanciranje sanacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook