Prethodni članak
Sljedeći članak

U Austriji dodijeljena nagrada za projekt BALTAZAR

Riječ je o projektu osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama


Krapinsko-zagorskoj županiji je u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine, u Klagenfurtu dodijeljena nagrada INCLUSIA za projekt Baltazar.

Nagrada INCLUSIA dodjeljuje se projektu koji potiče socijalnu uključnost. Ocjenjivačka komisija je, od 21 projekta pristiglog na javni poziv, upravo projekt Baltazar odabrala kao primjer dobre prakse koji bi mogao sustavno biti realiziran i na drugim područjima Saveza Alpe-Jadran te naglasila važnost integracije djece s poteškoćama u razvoju u redovan školski sustav kroz osiguranje asistenata u nastavi za svakoga od njih.

Nagradu koju dodjeljuje pokrajina Koruška i udruga INCLUSIA, je u ime Krapinsko-zagorske županije primila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je ovom prilikom istaknula kako Projekt Baltazr ima tri osnovne vrijednosti.

- Djeca su dobila pomoćnike u nastavi, nezaposlene osobe su dobile posao te ukidanje stereotipa i mijenjanje stavova, naime projekt je pomogao da Krapinsko-zagorska županija u još većoj mjeri bude tolerantna sredina koja uvažava različitosti" - rekla je zamjenica župana Jasja Petek i još jednom naglasila važnost projekta Baltaza za poboljšanju uvjeta za izjednačavanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u odgojno - obrazovne ustanove u sredini u kojojima žive te na poboljšanje njihvovih obrazovnih postignuća učenika.

- Zahvaljujemo partnerima koji četiri godine zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom i Zagorskom razvojnom agencijom rade na projektu Baltazar - Gradu Krapini i Općini Stubičke Toplice kao osnivaču osnovnih škola na svojem području. Zahvaljujemo svim školama koje su protekle četiri godine sudjelovale u projektu Baltazar. Zahvaljujemo Hrvatskom zavodu za zapošljavanje - suradniku na projektu - priopćeno je iz Županije.

Podsjetimo, riječ je o projektu osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, a koji se uspješno provodi četvrtu godinu zaredom. Ove godine projektom BALTAZAR4 osigurana je potrebna podrška za ukupno 60 učenika s teškoćama u razvoju putem zapošljavanja 60 pomoćnika u nastavi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook