Prethodni članak
Sljedeći članak

Tvrtka AquafilCRO uložila više od 2,5 milijuna eura u nove strojeve

Dva nova stroja koja smo nabavili odlični su i kada je u pitanju produktivnost i kada je u pitanju potrošnja energenata što nam omogućuje veću kvalitetu naših proizvoda - rekao je član Uprave tvrtke Edi Kraus


Danas je u tvrtki AquafilCRO svečano su u rad pušteni novi strojevi za teksturiranje. Investicija je to vrijedna vrijedna više od 2,5 milijuna eura, a svečanosti je prisustvovao i župan Željko Kolar. Prije obilaska pogona sastao se s članovima Uprave tvrtke Edijem Krausom, Sašom Muminovićem i Angelom Cordellijem koji su ga upoznali s poslovanjem i daljnjim planovima. – Dva nova stroja koja smo nabavili odlični su i kada je u pitanju produktivnost i kada je u pitanju potrošnja energenata što nam omogućuje veću kvalitetu naših proizvoda. Moram istaknuti kako je to tek početak naših investicija kojih u predstojećem razdoblju planiramo još. Krajnji cilj je zamijeniti sve strojeve novima i dodatno poboljšati proizvodnju – rekao je okupljenim novinarima Edi Kraus dodajući kako često dobiva upite ostaje li tvrtka u Oroslavju. – Mi tu ostajemo. Investiramo u naše poslovanje i u naše ljude. Evo, nedavno smo napravili i novi parking za naše zaposlenike, spremamo nove vrijedne investicije i velikim koracima idemo naprijed – dodao je Kraus.


Rad tvrtke pohvalio je i župan Željko Kolar ističući kako je Županija prepoznala vrijednost tvrtke i njenog poslovanja zbog čega je AquafilCRO – u dodijeljena i plaketa Krapinsko – zagorske županije. – Mislim da sam sedmi ili osmi puta ovdje. Svaki puta kada dođem to je iz nekog dobrog razloga – ili najava investicije ili neko proširenje proizvodnje. Ako tome dodamo i odličan odnos prema radnicima koji ova tvrtka ima, moram reći da ih s pravom možemo svrstati među najbolje u našoj županiji – naglasio je župan.


Novo ulaganje AquafilCRO – a pohvalio je i oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak. – Kad netko uloži više od 2 milijuna eura na području nekog grada, svatko mora biti sretan. To govori da postoji povjerenje u ovaj grad, da su radnici dobri i da je poduzetnička klima ugodna – rekao je Gredičak dodajući da gotovo svakodnevno prima upite za nove investicije u Oroslavju. – Grad mora malo poraditi na infrastrukturi u radnim zonama što će još više privući investitori. Siguran sam da će u idućoj godini biti puno pozitivnih vijesti – dodao je oroslavski gradonačelnik.


Spomenut je i problem s kojim se suočavaju neke tvrtke na području naše županije, a vezan je uz poskupljenje struje. Član Uprave Kraus naglasio je kako je poskupljenje sigurno utjecalo na njihovom poslovanje te da se nada kako će se pronaći neko rješenje za obe tvrtke koje koriste mnogo električne energije u svojoj proizvodnji. Kolar se nadovezao kako su najveći problem uočeni upravo kod tvrtke AquafilCRO te kod Predionice Klanjec. – U Predionici Klanjec bi poskupljenje struje moglo uzrokovati čak i poteškoće u poslovanju pa sam odlučio resornom ministru i Vladi napisati jedno pismo u kojem ću zatražiti da oni koji u svojoj proizvodnji koriste veću količinu električne energije budu u povlaštenom položaju. Takve propise ima i, primjerice, Njemačka, pa ne vidim razlog da se ne primijene i u Hrvatskoj – napomenuo je Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook