Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŠEK O NAVODNOJ KORUPCIJI U OROSLAVJU : "Uvučen sam u sve ovo, Šimunić je neljudski zlorabio moje povjerenje"

Nije me sram, samo mi je žao moje obitelji što proživljavaju neugodnosti, rekao je HDZ - ov zastupnik Žarko Tušek


Saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ – a Žarko Tušek dao je izjavu u Hrvatskom saboru o pokušaju političke korupcije, a za što ga proziva nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić.

„U sve sam ovo uvučen, to je bio orkestrirani razgovor i nezakonito sniman. To je vrlo nekorektno i neljudski od Šimunića da me hoće na ovakav način politički diskreditirati. Sastanak je imao neke druge motive jer je Šimunić o svemu ranije izvjestio neke medijske djelatnike“, istaknuo je Tušek.

Zastupnik je potvrdio da je audio snimka objavljena u medijima autentična i da se sve zbilo pretprošle subote u kleti oroslavskog gradonačelnika Emila Gredičaka.

„Šimunić je iskazao želju da se nađe sa mnom i u prijateljskoj atmosferi privatnog doma razgovarali smo o mogućoj političkoj suradnji. Nje bilo riječi ni o kakvoj političkoj trgovini. Nudio sam mu samo moguću logističku pomoć, da mu eventualno nađem donatora za štampanje 25.000 plakata“, rekao je Tušek Otkrio je kako je o svemu razgovarao i s predsjednikom HDZ – a i premijerom Andrejom Plenkovićem.

„Predsjednik je rekao kako mu je žao da sam se uopće našao s takvom osobom i nije bilo riječi o mojoj ostavci. HDZ u Krapinsko – zagorskoj županiji ima jasnu platformu i kandidate i nigdje nije rečeno da ću ja biti kandidat za župana na narednim lokalnim izborima , o tome će odlučiti stranačka tijela“, kazao je Tušek upitan o tome je li Plenković tražio od njega ostavku ili odustajanje od kandidature na lokalnim izborima.

Tušek je napomenuo da se ne srami zbog svega, već mu je žao svoje obitelji koja sad ima neugodnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook