Prethodni članak
Sljedeći članak

Turnir 'Boris Mutić' osvojilo Dimnjačarstvo Sopot

Održan 8. memorijalni malonogometni turnir u spomen na legendu hrvatskog sportskog novinarstva


Prošle je subote u Kumrovcu održan 8. malonogometni memorijalni turnir „Boris Mutić“. Prevrtljivo lipanjsko vrijeme bilo je blagonaklono prema organizatorima te se na igralištu OŠ Josipa Broza okupio lijep broj ekipa. Uvodnu riječ na početku turnira održala je predsjednica Športskog društva Kumrovec Bojana Krajcar koja je zahvalila županu Željku Kolaru, Općini Kumrovec, svim donatorima, obitelji Mutić, natjecateljima i gledateljima na potpori.

U ime Općine Kumrovec prisutnima se obratio predsjednik vijeća Opcine Kumrovec Tomica Broz. Turnir u organizaciji Sportskog društva Kumrovec, koji čuva uspomenu na velikog sportskog novinara i urednika HRT-a Borisa Mutića, održao se pod pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara. Boris Mutić bio je sudionik 16 ljetnih i zimskih Olimpijskih igara, bio je na šest svjetskih nogometnih prvenstava te na mnogobrojnim svjetskim i europskim prvenstvima u drugim sportovima. Svoje je djetinjstvo proveo u Kumrovcu, a pred kraj svog života nastanio se u obiteljskoj kuriji u obližnjim Zagorskim Selima, gdje danas sa svojom obitelji živi njegov sin, poznati saksofonist Aljoša Mutić.

Na turniru je sudjelovalo 18 ekipa s područja Krapinsko zagorske županije, Grada Zagreba i Slovenije. Prvo mjesto i nagrada od 4.000 kuna pripala je ekipi Dimnjačarstva Sopot, drugo mjesto i 2.500 kuna osvojila je ekipa Štefan 2, dok je treće mjesto i 1.500 kuna pripalo ekipi Modernih prijatelja. Za najboljeg igrača turnira izabran je Dejan Kolar (Dimnjačarstvo Sopot), najbolji strijelac bio je Renato Menjački (Dimnjačarstvo Sopot), dok je najboljim vratarom proglašen Ernest Malarić (Štefan 2).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook