Prethodni članak
Sljedeći članak

Turistička zajednica općine Stubičke Toplice s partnerima je realizirala zanimljiv projekt

Šetnica je zamišljena kao pješačka staza tako da svim mještanima, ali i posjetiteljima omogući šetnju, da udišu svježi zrak, jer je područje udaljeno od glavne prometnice koja prolazi kroz mjesto, a također se može koristi i za izlete „škole u prirodi“

Staza „Kapelščak“ novi je turistički proizvod Stubičkih Toplica. Njen je cilj, kako su objasnili iz Turističke zajednice, da stanovnici Stubičkih Toplica i njihovi gosti pronađu ljepote topličkog kraja, zagorskih brega, a da pritom ne zaborave da je pješačenje najstariji i najzdraviji način kretanja.

45 minuta hoda

Trasa šetnice započinje u Parku Maksimilijana Vrhovca i nastavlja se nekadašnjom trasom planinarske staze kroz šumski predio uz ulicu Žrtava Seljačke bune, te se penje uz brdo Kapelščak u pravcu vidikovca i kapele svete Katarine. Duljina staze je 2 kilometra, a za obilazak je potrebno 45 minuta laganog hoda. Duž šetnice su postavljenje edukativne table, kao i prigodne eko-poruke za posjetitelje, te drvene klupe i koševi za smeće. Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu na području Stubičkih Toplica za jedan dodatni sadržaj, tim više što je trend i potražnja na emitivnim tržištima, za aktivnim odmorom u velikom porastu, te omogućiti zaljubljenicima u prirodu da u njoj uživaju i da se susretnu s našom poviješću.

Udaljeno od prometnica

Šetnica je zamišljena kao pješačka staza tako da svim mještanima, ali i posjetiteljima omogući šetnju, da udišu svježi zrak, jer je područje udaljeno od glavne prometnice koja prolazi kroz mjesto, a također se može koristi i za izlete „škole u prirodi“.

Zahtjevnije pješačke staze traže od šetača da nose čvršću sportsku obuću ili alpinističke cipele, dok ova šetnica nema toliko zahtjevan uspon. Nositelj projekta izrade šetnice je Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice, a partner u projektu je Radno tijelo za kulturu i ekologiju Općine Stubičke Toplice, te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije. Kao turističko vrednovanje novih proizvoda i proširivanje turističke ponude, projekt je u travnju ove godine prijavljen na javni natječaj Hrvatske turističke zajednice, te su sredstva za izradu šetnice ostvarena putem potpore HTZ-a i financijske potpore Općine Stubičke Toplice i Turističke zajednice. Svečano otvorenje šetnice predviđeno je uz Dan Općine 2018. godine, a šetnica je već u funkciji za posjetitelje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na autocesti A3 Bregana-Lipovac duga je oko 2 km. Od danas do 27. listopada, od 07:00 do 20:00 sati, bit će zatvorena ŽC3250 Novska-Bročice u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program