Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuhelj treća najposjećenija destinacija za vrijeme uskrsnih blagdana

Podaci e – visitora govore kako je Tuhelj po broju noćenja odmah iza Zagreba i Plitvičkih jezera


Prema prvim podacima sustava e – visitor, Hrvatsku je za vrijeme uskrsnih praznika posjetilo više od 285 tisuća turista. Od tog broja 40 tisuća otpada na noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ako sagledamo brojke posjećenosti u Dalmaciji, top destinacija bio je Dubrovnik koji je ostvario nevjerojatnih 30 355 noćenja, a nakon njega Poreč i Rovinj.

U kontinentalnoj je Hrvatskoj pak najveći broj noćenja ostvario Zagreb i to 19 015. Nakon njega slijede Plitvička jezera s 3541 noćenjem, a na trećem je mjestu jedna destinacija iz naše županije. Riječ je o Tuhlju koji je ostvario 2691 noćenja. Najveći broj noćenja ostvaren je, jasno, u Termama Tuhelj. – Za vrijeme uskrsnih praznika, odnosno od 30. ožujka do 2. Travnja, Terme Tuhelj ostvarile su 2604 noćenja. U najvećoj mjeri to su bili domaći gosti koji su ostvarili 1688 noćenja dok je na strane goste otpalo 916 noćenja – rekla nam je Petra Terner iz Termi Tuhelj. Dodaje, kada su u pitanju stranci, najviše je bilo Talijana, a slijede Slovenci, Englezi, gosti iz BiH, Nizozemci, Nijemci, Portugalci, Mađari i Austrijanci.


- U tom periodu bili smo i domaćin međunarodnog susreta kampista pod nazivom FICC YOUTH RALLY koji je okupio brojne strane goste, ljubitelje prirode, termalnih izvora i bajkovite okolice. Bajka na dlanu bila je savršeno mjesto za njihov ovogodišnji skup - naglasila je Terner. U Termama Tuhelj, ističe, iznimno su zadovoljni brojkama i realizacijom uskrsnih praznika te očekuju da će ih ovakav rast pratiti i u sljedećim mjesecima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook