Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuhelj je prva općina koja je donijela 'Lokalni program za mlade'

U stvaranju Lokalnog programa partneri su bili Sportsko društvo Tuhelj, Mreža udruga ZAGOR I Savjet mladih Općine Tuhelj čiji je rad načelnik posebno pohvalio, baš kao i njihovu iznimnu aktivnost

  • Fotografija s jedne od akcija mladih iz Tuhlja

    Fotografija s jedne od akcija mladih iz Tuhlja


Općina Tuhelj na prošloj je sjednici Općinskog vijeća održanoj proteklog utorka, donesen je Lokalni program za mlade. Tako je Tuhelj postala prva općina koja je službeno donijela taj dokument. Načelnik Mladen Hercigonja rekao nam je kako su se na području Tuhlja i prije Lokalnog programa 'Tuhelj za mlade', provodile brojne mjere upravo za tu populaciju stanovništva. Isplaćivala se pomoć novorođenima, subvencionirao se prijevoz, udžbenici, smještaj u vrtiće, dodjeljivale stipendije i dr., a cilj Lokalnog programa bio je da svemu tome da formalno obilježje. – Moji suradnici i ja mišljenja smo da općina ili grad koja ne ulaže u mlade jedino može stagnirati, jer mladi su oni koji imaju potencijal da razviju jedinice lokalne samouprave u svakom pogledu, gospodarskom, društvenom i turističkom – rekao je načelnik Hercigonja dodajući kako su u stvaranju Lokalnog programa partneri bili Sportsko društvo Tuhelj, Mreža udruga ZAGOR I Savjet mladih Općine Tuhelj čiji je rad načelnik posebno pohvalio.

– Mi smo Lokalni program Tuhelj za mlade prijavili na natječaj Ministarstva demografije te za njega ostvarili 45 tisuća kuna potpore. Ukupan iznos projekta je 58.500 kuna, a 30% kojih nije pokriveno subvencijom ministarstva pokrit ćemo iz našeg proračuna – objasnio je Hercigonja. U sklopu Lokalnog programa 'Tuhelj za mlade' planirano je 23 mjera za poboljšanje položaja mladih, a sam program sadrži šest tematskih područja: obrazovanje, rad i zapošljavanje te poduzetništvo, zdravlje i zdrave stilove života, socijalnu politiku, kulturu mladih i demokratsko građanstvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook