Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri saborska zastupnika čula su se ukupno 49 puta

U saborskim klupama sadašnjeg saziva Sabora sjede četiri zastupnika iz Krapinsko-zagorske županije. Kako je Ivan Jarnjak


U saborskim klupama sadašnjeg saziva Sabora sjede četiri zastupnika iz Krapinsko-zagorske županije. Kako je Ivan Jarnjak potpredsjednik Sabora i vrlo često predsjeda sjednicama, tri zastupnika sudjeluju u raspravama te iznose ispravke netočnih navoda odnosno replike.

To su HDZ-ov Milivoj Škavorc, SDP-ov Ivan Hanžek i HNS-ov Željko Vincelj, koji je zamijenio zastupnicu Danicu Hursu, koja je za svoga dosadašnjeg kratkog rada u Saboru jednom izašla pred govornicu, no budući da se ona ponovno vraća u ovaj saziv Sabora, ima još vremena dostići, ali i prestići, svoje kolege iz Krapinsko-zagorske županije.

Drugi princip

Sva tri spomenuta saborska zastupnika u Saboru su prvi put pa ih javnost, kao neke koji su sudjelovali u radu i prijašnjih saziva, ne može pamtiti po izascima pred govornicu. Od zagorskih saborskih zastupnika po javljanjima za rasprave, ako se gledaju rasprave uime klubova zastupnika, najistaknutiji je bio HNS-ovac Željko Vincelj, jer je uime kluba zastupnika te stranke govorio petnaest puta. HDZ-ovi saborski zastupnici, kako smo zaključili prema zapisnicima sve četiri dosadašnje sjednice, imaju drugi princip, pa se za svaku točku uime kluba HDZ-a javlja drugi zastupnik, a naš Milivoj Škvorc uime tog kluba za govornicom je bio dva puta, dok je Ivanu Hanžeku dužnost da raspravlja uime zastupnika SDP-a pripala samo jednom.

Kad je riječ o ispravcima netočnih navoda ili replikama, Škvorc se za to javio jednom, Vincelj tri, a Hanžek četiri puta. U pojedinačnim raspravama najneaktivniji je bio Vincelj sa samo tri javljanja, a najaktivniji Hanžek koji se za rasprave javio 13 puta.

Do prosjeka vrlo teško

Sa svojim sedam sudjelovanja u raspravama Milivoj Škvorc je u sredini. Teško je ocijeniti jesu li se naši zastupnici javljali puno, malo ili prosječno. Naime, veliki broj ostalih saborskih zastupnika uopće se nije javljao, a drugi su se, pak, jako istaknuli, ili po raspravama uime klubova zastupnika, ili pojedinčano.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook