Prethodni članak
Sljedeći članak

Traženi doktori, odgojitelji predškolske djece, čistačice, konobari, prodavači i bravari

U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirane su 2.534 osobe.


Krajem rujna 2018. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirane su 2.534 osobe. U usporedbi sa kolovozom 2018. broj nezaposlenih smanjio se za 3,9% ili 102 osobe, a u odnosu na rujan 2017. godine broj nezaposlenih manji je za 23,4% ili 774 osobe. Ukupno su u rujnu iz evidencije nezaposlenih izašle 563 osobe (15,3% manje nego u rujnu 2017. godine). Od toga je zaposleno 419 osoba, i to: 370 osoba (88,3%) na temelju zasnivanja radnog odnosa i 49 osoba (11,7%) na temelju drugih poslovnih aktivnosti (zapošljavanje prema posebnim propisima, registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu, itd.).

U evidenciju nezaposlenih novoprijavljena je ukupno 461 nezaposlena osoba (1,1% više nego u rujnu 2017. godine), i to: 257 osoba izravno iz radnog odnosa (55,7%), 7 osoba iz drugih posl. aktivnosti (1,5%), 104 osobe iz redovitoga školovanja (22,6%), te 93 osobe iz neaktivnosti (20,2%). S obzirom na djelatnost prethodnog zaposlenja, izravno iz radnog odnosa najviše je osoba došlo iz prerađivačke industrije te pružanja smještaja te priprema i usluživanje hrane. Poslodavci su prijavili 527 potreba za radnicima što je za 12,9% manje nego u prethodnom mjesecu, te za 5,6% više u odnosu na isti mjesec 2017. godine.

Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji  i obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi.  Najtraženiji su bili odgojitelji predškolske djece, konobari, čistačice, radnici na proizvodnoj liniji, doktori opće medicine, prodavači, bravari,  radnici u niskogradnji, kuhari, viši medicinski tehničar, vozač teretnog vozila i šivači.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Baranji. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između voz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program