Prethodni članak
Sljedeći članak

Traže se volonteri za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela

Uloga volontera bit će pružanje emocionalne podrške i praktičnih informacija svjedocima, žrtvama i po potrebi članovima njihovih obitelji

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija

Udruga CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje objavila je javni poziv kojim, u sklopu projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. traži volontere i volonterke za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela u Krapinsko-zagorskoj županiji.

CESI poziva sve zainteresirane za rad sa žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela na području Krapinsko - zagorske županije da se prijave na volontiranje u Zaboku. Uloga volontera bit će pružanje emocionalne podrške i praktičnih informacija svjedocima, žrtvama i po potrebi članovima njihovih obitelji.

Volonteri/ke mogu biti umirovljenici/ce, studenti/ce, zaposlena ili nezaposlena osoba, odnosno odgovorna punoljetna osoba:

- sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem, bilo koje struke ili zvanja,

- protiv koje se ne vodi kazneni postupak,

- koja može svoje slobodno vrijeme izdvojiti za volontiranje,

- motivirana za pomoć drugima,

- koja voli raditi s ljudima,

- nema predrasuda, komunikativna je, empatična i tolerantna.

Pisanu prijavu (prijavnicu i životopis) potrebno je poslati mailom na adresu: nina.ocko@cesi.hr ili poštom na adresu: Nova cesta 4, 10000 Zagreb najkasnije do 2. veljače, 2018. godine.

Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela te vještine za pružanje podrške.

U slučaju dodatnih pitanja slobodno nam se obratite na email adresu: nina.ocko@cesi.hr ili broj telefona 099/700 96 73.

Projekt Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela će na području Krapinsko-zagorske županije do 31. prosinca 2020. godine provoditi CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

U okviru projekta provodit će se aktivnosti pružanja psihosocijalne i savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima kaznenih djela, pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela koje nisu prijavile/i kazneno (prekršajno) djelo te pružanja podrške nakon završetka sudskog postupka, pružanja podrške žrtvama i svjedocima pratnjom na sud, pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u vidu pratnje na policiju, državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb. Osim navedenih usluga namijenjenih izravnim korisnicima projekta (žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela) , provest će se i Nacionalna kampanja s ciljem promoviranja prava koja žrtve i svjedoci imaju prije, tijekom i nakon postupka te informiranju žrtava kaznenih djela kako bi što lakše prošli kroz traumatično iskustvo, a s ciljem sprečavanja njihove daljnje viktimizacije. Aktivnosti će provoditi volonterke, voditeljica projekta, te dvije vanjske suradnice: psihologinja i pravnica.

U okviru projekta organizirat će se okrugli stolovi i tematske sjednice za predstavnike nadležnih tijela i institucija te organizacija civilnog društva s područja Krapinsko-zagorske županije s ciljem uspostave što bolje međusektorske suradnje institucija u području zaštite i pomoći žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela.

Projekt financira Ministarstvo pravosuđa u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima, a udruga CESI projekt provodi u partnerstvu sa sljedećim udrugama: Ženska soba, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, SOS Virovitica, Centar za građanske inicijative Poreč, Delfin Pakrac, HERA Križevci, IPC Slavonski Brod, DEŠA Dubrovnik, Korak Karlovac i ZvoniMir Knin.

VIŠE O JAVNOM POZIVU POGLEDAJTE OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Bosiljevo i odmorišta Dobra na 69+050 km u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Zbog požara i dima uz autocestu A1 između čvoro...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program