Prethodni članak
Sljedeći članak

[TRAJE OBNOVA] U Zagorskim Selima uređuje se zgrada koja će postati društveni dom

Načelnica Ksenija Krivec Jurak rekla bi kako bi radovitrebali biti dovršeni do ožujka 2020., a zgrada će u funkciji društvenog doma biti stavljena na raspolaganje našim udrugama


Kapitalna investicija koju provodi Općina Zagorska Sela u ovoj godini u okviru projekta „Pločko“ rekonstrukcija je zgrade u kojoj će biti uređen društveni dom. Zgrada koja je nekad bila privatni objekt, a sada je u vlasništvu Općine Zagorska Sela, posljednji je dio središta mjesta koji nije obnovljen. – Riječ je o kapitalnom projektu za Općinu Zagorska Sela za kojeg smo apliciranjem na Mjeru 7.4.1 iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dobili 1.643.000,00 kuna. No, to nam neće biti dostatna sredstva s obzirom da su u međuvremenu i troškovi izvođača radova porasli. Troškovi sanacije i kompletne rekonstrukcije zgrade iznose 2.250.000,00 kuna, tako da ćemo morati izdvojiti i vlastita sredstva – rekla je načelnica Ksenija Krivec Jurak.


Radovi su započeli prije mjesec dana i napreduju planiranim intenzitetom, a krajnji rok za dovršetak radova je ožujak 2020. godine. – Zgrada će u svojstvu društvenog doma biti na raspolaganju udrugama koje djeluju na području naše Općine, a uz sanaciju i rekonstrukciju bit će i kompletno namještena – najavila je načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook