Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalno proštenje na Verama uz blagoslov quadova i slavlje Udruge žena

Svetu misu predvodili su župnici Nikola Jurković i Dubravko Škrlin Hren, uz pjesmu crkvenog zbora i KUD - a Stružec te svirku Puhačkog orkestra


Tradicionalno proštenje na Verama u Humu Stubičkome u Gornjoj Stubici održano je prošle nedjelje.

Program je započeo u poslijepodnevnim satima molitvom svete krunice i pobožnošću Srcu Isusovom, a potom su svetu misu predvodili župnici Nikola Jurković i Dubravko Škrlin Hren, uz pjesmu crkvenog zbora i članica KUD – a Stružec i svirku Piuhačkog orkestra VZO Gornja Stubica.

Iako je padala kiša, na proštenju se okupilo mnogo mještana. Ovom su prigodom, u organizaciji Moto kluba ''Zagorski anđeli'', blagoslovljeni kvadovi, a Udruga žena Hum Stubički proslavila je 15 godina djelovanja. Predsjednica udruge Vesna Bokun podijelila je zahvalnice pojedincima koji podupiru rad udruge i sudjeluju u njihovim aktivnostima, između ostalih i načelniku Općine Gornja Stubica Jasminu Krizmaniću, župnicima koji su vodili misu te mnogima drugima.

Inače, upravo su žene iz Udruge inicirale da se obnovi poklonec na Verama, gdje se otada svake godine održava proštenje, a inicirale su i gradnju Kapelice sv. Stjepana u Humu. Tijekom 15 godina djelovanja žene iz udruge napravile su mnogo za Hum Stubički. Obnovile su jednu od učionica u područnoj školi, očistile bazen na lokalnom vodovodu uz pomoć mještana te pokrenule čišćenje sela, kako bi im naselje bilo čišće i urednije.

Trenutno je aktivnih osam članica, koje u mnogočemu doprinose svojoj zajednici, uz mnoge podupirajuće članice koje sudjeluju u akcijama i uskoče kada je potrebno, poput organizacije proštenja u čemu se uvijek iskažu i svojim domaćim kolačima i domjenkom, baš kao ovoga puta, kada su u organizaciji osobito propomogli i članovi Moto kluba ''Zagorski anđeli'' te članovi Mjesnog odboda Hum Stubički – Sekrievo Selo.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook